3 poäng som satt långt inne!

Det var två lag som efter 11 omgångar skrapat ihop lika många poäng, 19 stycken för att vara exakt, som möttes i Lördags 15/1 i Botkyrkahallen. På ena sidan hemmalaget Balrog som varit starka hemma och på andra sidan Ekerö som har imponerat hittills med ett mycket ungt lag som spelar moget. Det blev också en väldigt jämn och spännande match med en, för hemmalaget, magisk avslutning.

Vi Balrog kände oss starka innan matchen och uppvärmningen var inspirerad. Vi kommer också ut starkt och dominerar spelmässigt. Tyvärr leder detta inte till några mål inledningsvis utan det är istället Ekerö som tar ledningen efter 02:47 genom deras speciella målskytt Melker Klingström-Adelmor. Vi kvitterar efter 04:08 genom David Varonen mycket fint framspelad av Robin ”Roten” Eneroth. Vi har bra fart på fötterna och trycker tillbaks Ekerö men har svårt att sätta dit bollen. Det har däremot inte Ekerö som gör både 1-2 och 1-3. Hemmalaget reducerar dock till 2-3 genom Emil Jakobsson, hans första mål i Balrogtröjan i seriespel. Tyvärr tar det endast 28 sekunder innan Ekerö rullar in 2-4 efter en snygg upprullning. Perioden slutar 2-4 och det är ingen överdrift om man påstår att detta inte speglar spelet. Men Ekerö är effektiva och gör fyra kassar på åtta skott vilket i sig är imponerande.

Inför andra så pratar vi om vikten av skottäck och att om vi kör på så kommer de att vika ned sig över 60 minuter. Vi byter också målvakt då startande ”Jonte” inte riktigt har kommit åt Ekerös skott och vi sätter in ”Ralle” istället. Den andra perioden går helt i vår favör och vi sätter ett tungt tryck på Ekerö. 3-4 kommer efter 04:54 och det är Kevin Ceesay som sätter dit den när han stänker in en retur. Trots mängder av chanser tar det ända tills 18:47 innan kvitteringen är ett faktum då Erik Persson rakar in bollen efter ett mindre cirkusnummer. Kort därefter drabbas Ekerö av en utvisning och då passar vi på att ta ledningen efter ett mycket bra Powerplay. Det är ”Robban” Axelsson-Sjöblom som sätter dit den med 29 sekunder kvar av perioden.

I periodpausen inför den sista akten känns det som att vi har övertaget och vi bestämmer oss för att bara köra på. Tyvärr gör vi inte riktigt det utan vi går ned i tempo när vi har bollen och släpper in Ekerö i matchen igen. Båda lagen skapar chanser inledningsvis och när vi åker på en utvisning efter 03:15 är det Ekerös tur att utnyttja detta när Lukas Hallinder lyckas sätta dit bollen efter ett misslyckat målvaktsutkast från vår sida. Nu är det Ekerö som dikterar villkoren men vi har också en hel del chanser, bl.a. två rena frilägen som vi tyvärr inte gör mål på. 11:04 tar Ekerö också ledningen och även det målet föregås av lite slarv från vår sida och lite flyt för Ekerö där deras spelare knappt är medveten om att han styr in bollen. Återigen har vi bjudit in motståndarna i tredje perioden och nu har vi knappa 9 minuter på oss att åtgärda det. Vi kastar om i kedjorna och försöker maxa vår prestation och det leder också till bättre fart och tryck. Vi drabbas dock av en utvisning efter några minuter som vi dödar på ett bra sätt. Med dryga två minuter kvar väljer vi att ta Timeout och att ta ut målvakten. Vi spelar ett mycket kontrollerat spel i sex mot fem och när Max Dunström tar initativet och går in och skjuter från vänsterkanten kan Kevin Ceesay raka in sin andra retur för dagen. Vi ligger kvar med samma kedja och det resulterar då Rasmus From hittar fram till ”Robban” Axelsson-Sjöblom som vänder sig om och trycker in ett dragskott till 6-5 med 27 sekunder kvar av matchen. Ekerö tar Timeout men lyckas inte skapa någon het chans. De tre poängen är våra och på vilket härligt sätt de kom till på.

I två perioder är vi det bättre laget på plan men vi är inte i närheten av att vara lika effektiva som Ekerö är, och då speciellt i första perioden. Det sätter oss i trubbel men vi jobbar på och vänder matchen målmässigt efter två perioder. Tyvärr bjuder vi, återigen, in motståndarna i matchen i tredje perioden genom att bli lite mer passiva samtidigt som vi inte sätter dit våra chanser när vi skapar dem. Vi ger dock aldrig upp utan kämpar till sista blodsdroppen och det bär frukt denna gång med både kvittering och vinstmål under de sista två minuterna. Jag vill även ge Ekerö en eloge då de spelar med ett väldigt ungt lag som gör det mycket bra. Kul att se. Matchen gigant i hemmalaget var Robin ”Roten” Eneroth som var en klippa på backplats där han spelade bra både defensivt och offensivt (med bl.a. tre assist). Kevin Ceesay utsågs dock till matchens lirare av spelarna och det var också välförtjänt då han gjorde två viktiga mål och slet över hela banan.

Nu går vi till Julvila som serietrea vilket får betraktas som godkänt. Vi vill och kan dock betydligt mer och kan vi bara omsätta vårt spel i flera mål och hålla upp energin under 60 minuter så blir vi inte lätta att tas med under våren. Det återstår sju hemmamatcher och fem bortamatcher för oss innan serien är färdigspelad, vilket känns bra då vi vet att vi är starka hemma.

Vi avslutar att önska alla våra spelare, ledare, supportrar, sponsorer och alla Er andra en riktigt God Jul och Gott Nytt År. Nu ser vi, tillsammans, till att 2019 blir ett riktigt bra Vitt-Svart år.