Matchreferat Järfälla – Balrog

Vi får en sammanfattning och lite egna tankar om förlusten mot Järfälla i helgen:

1:a perioden.

Vi börjar med att släppa in mål efter 1 minut, det var ju verkligen inte den starten man vill ha! Sen tycker jag att vi tar tag i spelet och för matchen vilket resulterar i ett par vassa chanser, men vi lyckas inte sätta dit den.

Vi har även powerplay, vilket vi har varit väldigt lyckosamma i hittills, men det vill sig inte då heller.

Tycker nog att vi borde ha haft lika resultat efter 1:a perioden.

2:a Perioden

Vi börjar bra och sätter lite tryck i deras planhalva och minimerar misstagen, nu jobbar vi som ett lag kommer till avslut och täcker skott. Efter ca 8 min spel så kommer målet med 1-1 ( Mål Mikael Jakobsson Ass Villiam Aspegren.

Sen fortsätter vi att spela vårt spel och stör Järfälla. Det blir lite mer kamp där ute, vilket vi gynnas lite av och sätter 2-1 med ca 7 min kvar av perioden. ( Mål Villiam Aspegren Ass Mikael Jakobsson .

Med ca 5 min kvar så får vi en dubbel utvisning och det gör att järfälla kan komma in i matchen igen.. Vi spelar så sjukt bra box, täcker skott och sliter för varann och vi lyckas döda denna dubbelutvisning.

Vi vinner perioden med 2-0.

3:e Perioden

Vi börjar återigen denna period bra och kommer till avslut men har inte det flytet som man behöver i en sån här match, ett par skott i ramen men bollen vill inte in.

Järfälla gör sedan 2-2 efter ca 6 min, vi fortsätter att trumma på men så kommer utvisning ca 13 min kvar av matchen. Vi lyckas täppa till och Lucas Orrmo gör ett par riktigt svettiga räddningar under denna box.

Med ca 5 min kvar så får vi en riktig skit-utvisning (som jag personligen tycker är filmning och inte hårt spel) men inte mycket vi kan göra mer än att spela box igen. Vi lyckas bra i ca 1:45 innan Järfälla sätter 3-2.

Med ca 3 min kvar så gör även Järfälla 4-2 efter slarv av oss, vi är inte på tårna, efter det tar vi time out.

Vi plockar Keepern och lyckas reducera till 4-3 med ca 2 min kvar av matchen. Sen har vi ett par riktigt bra lägen men det vill sig inte ikväll, stolpen och ribban är i vägen och Järfälla lyckas göra 5-3 i tom bur.

Järfälla spelar ett snabbt och anfallsglatt spel vilket gör det väldigt tufft för våra backar att få stopp på deras anfall. Det är en jämn match som kunde slutat våt båda håll, så oavgjort hade varit mer rättvist än denna torsk.

Nu väntar Salem på torsdag och det kommer bli kul att möta dom i våran hemma borg.