Matchreferat Salem – Balrog

Efter en tung torsk mot Järfälla stod Salem som motståndare för nästa batalj. I en trång liten skokartong och fullsatta läktare skulle Balrog försöka sig på något som få lag mäktat med denna säsong, nämligen vinna i Skogängshallen.

Första perioden blir en målglad en. Palo inleder målskyttet tidigt i matchen. Ett så kallat NHL-mål! Kort därpå kvitterar Salem genom Max Lindström. Lagen följs sedan åt perioden målmässigt fram till 3-3 där Palo lyckats med konstycket att göra ytterligare ett NHL-mål. För förståelsens skull kan sägas att ett NHL-mål är ett klassiskt skitmål, omskrivet till att låta lite bättre. Innan hesa Fredrik tjuter hinner Palo med att fullborda sitt hattrick och Balrog kan gå till pausvila med en 4-3 ledning.

Andra perioden och det är inte samma målkavalkad som i första. Villiam visar att han är tillbaka från sjukdom, julmat och lathet genom att resolut trycka in 5-3 i en kontring. Salem reducerar dock innan Balrog kan få sitt första powerplay i matchen efter 4 (!) boxplay. Väl där tröttnar Palo på att lira in bollen fram till mållinjen och trycker retfullt enkelt in 6-4 genom ett intramp från kanten.

Tredje perioden blir spännande. Först dödar Balrog ett boxplay till, sedan får demonerna från Botkyrka chansen till powerplayspel i fyra minuter, tyvärr resulterar detta powerplay i ett baklängesmål efter utdömd straff. Ställningen är därmed 6-5 till Balrogs favör. Balrog krigar förtjänstfullt matchen igenom och i slutsekunderna kan Rasmus avgöra i tom kasse med en ytterskruv. Tre livsviktiga poäng bärgas hem till Botkyrka och nästa referat som kommer är matchen mot Sandviken, som beskrivits av pressansvarig Filip Tentak som en 17-poängsmatch.