Matchreferat Balrog – Sandviken

Stärkta av tre sköna poäng mot Salem så tog sig Balrog an Sandviken. Ett Sandviken som låg precis bakom Balrog i tabellen och vid en förlust för Balrog skulle serieavslutningen bli betydligt mer svårbedömd för Balrogiterna.

Matchen börjar bra för Balrog, relativt tidigt sätter den forna första femman ettan på en påpasslig retur av Palo på Jakes skott. Till skillnad från första perioden mot Salem som gav publiken 7 mål gav denna endast ett mål och Balrog kunde gå till den första vilan med en stabil 1-0 ledning.

Andra perioden och genom två billiga bjudningar är ställningen helt plötsligt 2-1 till Sandvikens favör. Balrog hinner visserligen kvittera men innan andra perioden är över har Sandviken ånyo tagit ledningen och till pausvilan leder Sandviken med 3-2.

Tredje perioden och Balrog forcerar och etablerar bra anfall gång på gång. Snöpligt nog sätter Sandviken 4-2 relativt tidigt i perioden. Detta hindrar dock inte Balrog som fortsätter trycka på, 3-4 kommer och i slutminuterna förlöser Prim hela Botkyrka med sitt slagskott från bakplan. Kvitterat 4-4! Ingen mer boll letar sig in i nätmaskorna innan tredje perioden är slut och sudden väntar.

I Sudden hinner såväl Bengan, Lars som Jake missa öppet mål innan mannen i målform, Palokangas (7 mål på två matcher), kan avgöra matchen och ge Balrog två mycket viktiga poäng i kampen om att hålla sig ovanför strecket.

Annars vill skribenten lyfta fram Johan i kassen som spelar så stabilt som man önskar som utespelare och givetvis Palo, som verkligen lyft sig nu på slutet. Nu får Ville se upp i poängligan!