Andra raka förlusten på bortaplan

Det var återigen ett revanschsuget Balrog som, efter den snöpliga poängförlusten senast, nu ville vända på steken och ta med sig tre poäng från bortamatchen mot Huddinge i Flemminghallen. Nu blev det inte så även om bortalaget dominerade stora delar av matchen.

Vi kommer ut med full fart i matchen och skapar redan från start 3-4 heta chanser, dock utan att omsätta dem i mål. Istället är det Huddinge som tar ledningen efter 05:47 då Oliver Forslind hittar bortre hörnet bakom Rasmus Engström i bortamålet. Trycket från bortalaget fortsätter och det leder till att Huddinge drar på sig en utvisning efter 09:32. Det tar endast 45 sekunder innan Andreas ”Zirre” Zirath drar iväg en ”lasermacka” som Robert Axelsson-Sjöblom drar dit direkt i nättaket bakom Huddingekeepern. Detta mål ger oss momentum i matchen och 43 sekunder är det dags för ledningsmålet. Det är denna gång Johan Magnusson som drar dit en stenhård låg dragare vid första stolpen. Tyvärr tar det endast 33 sekunder innan Huddinge kvitterar till 2-2, återigen med ett skott i bortre från vänsterkanten. Vi låter oss dock inte nedslås av detta utan fortsätter att skapa chanser. Efter 17:59 drar Carl Olsson i Huddinge på sig en utvisning och denna gång tar det endast 15 sekunder innan vi gör 3-2. Det är, i stort sett, en repris på vårt tidigare PP-mål där ”Zirre”  återigen hittar ”Robban” som trycker in bollen på samma sätt som vid det första målet. Perioden slutar 3-2 i bortalagets favör och vi kan återigen konstatera att vi är det klart bättre laget och borde gå in i paus med en större ledning.

I periodpausen är vi nöjda med spelet i första och vi pratar om att fortsätta som vi startade. Det fungerar hyggligt även om vi inte är riktigt lika intensiva som i första perioden. Men det är fortfarande vi som styr matchen även om vi låter Huddinge sticka upp lite mer än i första perioden. Efter 08:39 utökar vi, helt rättvist, ledningen till 4-2 genom Sebastian Miedinger som stänker in en volley i slottet. Under de sista 11 minuterna kännetecknas matchen av ett par utvisningar åt båda hållen, som inte resulterar i mål åt något håll. Efter 18:47 blir Tim Isberg utvisad men vi klarar att spela av även det numerära överläget på ett mycket bra sätt. Vi vinner således denna lite mer svängiga period med 1-0 och går in i sista med en tvåmålsledning.

Den tredje perioden startar med fortsättning av det numerära underläget från andra perioden och vi spelar utmärkt boxplay. Tyvärr räcker inte det utan med fyra sekunder kvar av detsamma så drar Simon Sköldborg i Huddinge in reduceringen till 3-4 med ett mycket hårt lågt dragskott som slinker in vid första stolpen. Detta mål ger Huddinge energi och det är nu de som för matchen, även om vi inte är ofarliga på något sätt. Efter dryga fem minuter är det kvitterat då Albin Bjerhag hittar nätet. Vi repar oss bra under de närmaste minuterna och skapar en del chanser. Efter 10:04 drabbas vi dock av en utvisning på Max Dunström, vilket följs upp av ytterligare en på William Karlsson efter 11:13. Huddinge har nu 51 sekunder i fem mot tre. Vi spelar lysande boxplay och lyckas döda de 51 sekunderna plus lite till innan vi, återigen, drabbas av en mycket olycklig utvisning då Erik Persson är lite för tuff vid sargen och en rutinerad Markus Palokangas förstärker situationen. Det är således fem mot tre igen för Huddinge i 34 sekunder till. Denna gång orkar vi inte hålla emot utan 8 sekunder senare hittar Huddinges Linus Axelsson till Simon Sköldborg vid bortre stolpen där den sistnämnde får in bollen i mål på volley. Ett oerhört tungt mål att få emot oss. Vi går ned på folk och försöker resa oss men Huddinge spelar nu med självförtroende och  när nämnde Palokangas hittar Sköldborg så är 6-4 ett faktum med dryga fem och en halv minut kvar. Under dessa sista minuter trycker vi på och försöker att få till en reducering. Vi tar Time-out och testar 6 mot 5 med tre minuter kvar men det vill sig inte och matchen slutar 6-4 till Huddinge.

Efter matchen så kändes det helt tomt då det är andra matchen i rad vi förlorar poäng, och denna gång samtliga, fast vi är det bättre laget. Givetvis är det väldigt starkt av Huddinge att komma tillbaka men det hade knappast hänt om vi inte tagit väldigt dumma utvisningar i sista perioden. Trenden har vänt ifrån att vi tidigare blivit starkare ju längre matchen pågått till att vi börjat starkt och inte fortsatt lika bra. Ironiskt nog spelar vi bättre innebandy i de senaste två matcherna än tidigare men det är en klen tröst när vi inte lyckas vinna. För det är svårt att vinna innebandymatcher då vi under de senaste två matcherna endast lyckats göra ett mål under de sista 30 minuterna, alltså ett mål på 60 minuter.

Det känns ändå som att vi är på rätt väg och att vi har en tydligare plan med vårt spel. Jag är övertygad om att detta kommer att leda till riktigt bra saker framöver samtidigt som vi behöver vända trenden snart om vi vill vara med i toppen på H2. Nästa Söndag är det återigen dags för en bortamatch. Denna gång är motståndarna Hammarbyhöjden i Västertorpshallen, ett ”höjden” som inlett säsongen mycket bra och huserar på en andraplats. Skall vi slå dem så behöver vi få ihop 60 minuter av bra innebandy utan för stora svackor samtidigt som vi har lite extra koll på den f.d. Tyresöspelaren Anton Lithén som öst in poäng.

Both comments and pings are currently closed.