Andra raka hemmasegern för demonerna från Botkyrka

Efter de tre inledande förlusterna så har det ljusnat lite på poängfronten tack vara segern mot Farsta och poängen borta mot Rotebro. I Lördags var Åkersberga på besök, ett ”Ackers” som gått poänglöst under de första fem omgångarna och således var desperata efter poäng för att lyckas vända trenden, likt vi gjorde mot Farsta. Matchen kändes, på förhand, också som väldigt viktig för oss i Balrog då vi vid en seger skulle kunna titta upp i tabellen och vid en förlust riskera att bli fast i botten.

Det känns innan matchen att vi är tända på uppgiften och det märks också i den första perioden där vi under stora delen av den är betydligt bättre än våra motståndare och hittar lösningar som bryter ned deras försvarsspel gång på gång. Det känns således logiskt att Ludvig Bloss ger oss ledningen efter 05:49 när han hittar en lucka vid första stolpen bakom Åkerbergas målvakt. Vi åker dock på lite av en kalldusch när ”Ackers” kvitterar efter 07:01 med ett snabbt dragskott från kanten från Fredrik Nyblom. Vi låter dock inte detta påverka oss nämnvärt utan fortsätter att dominera perioden. Vi skapar massor med chanser men effektiviteten är inte riktigt på plats, iaf inte förrän Robert Sjöblom jobbar fram bollen till Elvis Lyttegård, som snyggt petar in bollen på volley till 2-1. Klockan står nu på 13:16. Även resterande delen av perioden är vår men det blir inte fler mål trots många bra lägen.

I periodpausen är vi nöjda med spelet och nu skall vi bara gå ut och fortsätta i andra perioden.

Tyvärr blir det inte riktigt så utan det är ett taggat ”Ackers” som kommer ut ur omklädningsrummet, där de får ordentligt tryck på oss. Vi har stora problem att freda oss under periodens första minuter och Rasmus ”Ralle” Engström får jobba hårt i kassen, vilket han gör mycket bra. Efter 06:20 lyckas vi dock få tag i bollen och få till ett anfall, ett anfall som avslutas med att Johan Magnusson utökar vår ledning till 3-1. Ett mycket viktigt mål som ger oss energi och tar oss tillbaks in i perioden. När sedan ”Putte” Gustafsson drar dit ett handledsskott i bortre krysset från högerkanten så ser det väldigt bra ut med knappt halva matchen spelad. Åkersberga tar sig dock tillbaks in i matchen igen när Simon Johannesson gör 4-2 endast 40 sekunder senare. Resten av perioden går också i ”Ackers” favör även om vi sticker upp i farliga kontringar ett flertal gånger. Både vi och våra motståndare lyckas dock hålla rent resten av perioden och vi går således in med en tvåmålsledning inför sista perioden.

Det är febril aktivitet i omklädningsrummet när vi tränare kliver in. Det pratas och ritas i femmorna för att hitta lösningar som gör att vi kan få lite bättre stopp på ”Ackers” och få lite bättre rull i vårt eget spel. Det vi inte vet då är att sista perioden kommer att bli en rysare.

Den tredje perioden börjar dock som den andra. Det är ”Ackers” som vill mest och skapar lägena initialt. De får nu också utdelning både i form av 4-3, av Karl Tullsten, och 4-4 av Andreas Lagerblad, där kvitteringen kommer efter 08:24. Läget blir ännu värre när vi drabbas av två utvisningar på samma gång, båda för hårt spel och tvingas spela tre mot fem i två minuter efter 10:08. Som alla vet så bort fem mot tre innebära mål men det blir det inte denna gång då våra spelare strider som tigrar för att täcka skott och låta ”Ackers” avsluta långt utifrån. De lyckas perfekt och när skotten kommer tar ”Ralle” dessa. En otrolig stark prestation i ett avgörande läge i matchen. Som så många gånger förr så får det laget som klarar ett numerärt underläge ny energi och så blir det denna gång också. Efter 12:31 får vi till en kontring där Elvis Lyttegård lyckas knacka fram bollen till Sebastian ”Midde” Miedinger. Midde lurar sin back och kommer fri med målvakten. Väl där gör han inget misstag utan trycker in bollen bakom motståndarnas ”keeper”. Ett otroligt skönt mål, precis i rätt tid. Under matchen sista 7-8 minuter skapar båda lagen ett par riktigt bra chanser var och med 1:19 kvar av matchen tar bortalaget Time-Out och tar sedan ut målvakten. Vi får inte riktigt ordning på vårt spel fem mot sex men lyckas ändå hålla ut och den andra raka hemmasegern är ett faktum.

Med lite perspektiv till matchen så är vi tränare mycket nöjda med segern. Vi bör skaffa oss ett större målmässigt försprång under första perioden men lyckas inte straffa ”Ackers” tillräckligt. Vi spelar inte lika bra i de andra två perioderna men vi krigar hela tiden och lyckas till slut vinna matchen även om det satt långt inne.

På Lördag är det dags för Värmdö på bortaplan, ett Värmdö som hittills har underpresterat och kommer att vara taggade till tänderna. Kom och stötta oss på plats i VIF-hallen 14:30 på Lördag.

Both comments and pings are currently closed.