Äntligen igång på riktigt

Efter att de senaste säsongerna ha störtat nedåt i serierna, likt Tolkiens Balrog i passagen efter Moiras gruvor, är denna säsong starten för en återuppbyggnad av den anrika klubben från Botkyrka.

Med en i mångt och mycket nykomponerad trupp, med en härlig blandning av sköna erfarna profiler och unga hungriga spelare, var det idag, Lördag 18/8, dags för säsongens andra träningsmatch i Botkyrkahallen. Även denna gång var det Onyx H2-lag som stod för motståndet, ett Onyx som för ett par veckor sedan avgick med segern med 6 mål mot 5 på hemmaplan.

I dagens match var det ett helt annat Balrog som publiken fick se, ett Balrog som dominerad matchen från första stund. Efter periodsiffrorna 3-1, 3-1, 4-1 skrevs segern till 10-3, efter att man bara släppt in ett enda baklängesmål i spel 5 mot 5 (de andra två gjorde Onyx när de spelade med en man mer).

Huvudanledningen till segern var en imponerande laginsats där vi i Balrog visade att vi kommer att bli att räkna med i H2 denna säsong. Extra lyckosamma denna Lördag var kedjan med Måns Ahlberg, Tim Isberg och Sebastian Miedinger, som stod för sex av de tio målen framåt. I målet stod Rasmus Engström för en mycket stabil insats som kröntes med en grym straffräddning med 8 minuter kvar av matchen.

Nästa helg (Lördag 25/8 & Söndag 26/8) spelas Balrog Cup i Botkyrkahallen där, förutom Balrog, Gnesta, TT och Hammarby deltager. Kom gärna och titta om Ni är nyfikna på ”nya” Balrog.

Both comments and pings are currently closed.