Äntligen seger!

Efter sju sorger och åtta bedrövelser i de första tre matcherna kom så första trepoängaren när Farsta Sharks var på besök i Botkyrkahallen under Lördagen. För Er som har läst referaten från de tidigare matcherna så är det ingen nyhet att vi har haft svårt att spela riktigt bra över 60 minuter och att andra perioden varit en riktig vattendelare i matcherna.

Till skillnad från i tidigare matcher, då vi öppnat stabilt, är det lite mindre stabilt just i den första perioden där Farsta tillåts att slå lite för många diagonalpass genom vårt försvar för att det skall kännas riktigt tryggt. Vi skapar dock också en hel del chanser och tar också ledningen med 1-0 efter dryga sju minuter när David Varonen, fyra poäng idag, hittar Sebastian ”Midde” Miedinger i en kontring och ”Midde” gör inget misstag utan trycker in bollen i mål. Farsta drabbas av en tvåminutersutvisning efter 09:21 men tyvärr blir det numerära överläget resultatlöst trots riktigt bra spel. Istället kvitterar den notoriska målskytten Tommy Schibort till 1-1 efter fint förarbete av Nisse Thomasson. Efter kvitteringen tar Farsta över och vi har ganska stora problem i försvaret. Rasmus ”Ralle” Engström i målet kliver då fram och räddar oss med mycket bra målvaktsspel. Men inte ens Rasmus kan rädda oss ifrån 1-2 då Albin Fröberg får stå helt ensam med i stort sett öppet mål efter 16:36. 21 sekunder före pausvilan så visar vårt tvillingbröder Adam- och Felix Sundbom upp sig. Adam hittar Felix som inte gör något misstag. 2-2 är ett faktum, ett resultat som står sig till pausvilan.

I periodpausen är aktiviteten stor bland femmorna där de jobbar tillsammans för att hitta lösningar för att få stopp på Farstas anfallsspel. Vi bestämmer oss för att göra vissa förändringar och pratar inte ens om vad som hänt de senaste andraperioderna.

Andra perioden börjar och det är lite ställningskrig i början. Efter dryga två minuter sliter sig Viktor Edstrand loss och kan göra 2-3 till Farsta. Istället för att rasa ihop som i det tidigare matcherna så börjar vi istället spela allt bättre och Farsta har svårt att komma någonstans i sina anfall medan vi skapar chans efter chans.

Efter 07:45 är det kvitterat då David Varonen gör sitt första för dagen framspelad av en i matchen suverän Rasmus Lindvall. Det tar 32 sekunder innan det är dags för Sundbomarna igen. Återigen hittar Adam Felix i slottet och Felix stänker dit 4-3 med ett dragskott. Efter 09:52 tilldöms Farsta ett straffslag som Tommy Schibort tar hand om. Men ”Ralle” väntar mycket kallt ut Tommy och gör en mycket viktig räddning. Innan perioden är till sin ända har vi rett ut ett numerärt underläge på ett utmärkt sätt innan Farsta kvitterar till 4-4 genom Arvid Söderholm efter ett mycket fint avslut i krysset. Även denna period slutar således 2-2 och totalt 4-4 i matchen.

I denna periodpaus är inte aktiviteten lika stor utan vi känner att vi har fått träff på Farstas spel nu och att vi är det hetaste laget inför den sista perioden.

Och så blir det också. Vi dominerar den första delen av tredje perioden med eftertryck och skapar chans på chans medan Farsta endast kommer till långskott utifrån. Redan innan två minuter har spelats har David Varonen gjort sitt andra mål efter en delikat passning av ”Midde”. När sedan Oliver Forslind får yta och trycker sig in från sin vänsterkant är även 6-4 ett faktum. En mycket fin prestation av Oliver. Farsta tar Time-Out och går ned på folk. Vi håller oss dock kalla och spelar ett inspirerat försvarsspel och är hela tiden farliga i våra kontringar. Det som kommer att bli matchens sist mål kommer också från hemmalaget där David Varonen gör sitt tredje och snyggaste mål för kvällen med ett distinkt handledsskott från kanten rakt upp i bortre krysset. Klockan står då på 13:38. Farsta försöker att lassa på mål från sina backar men vi håller rent matchen ut och vinner med 7-4.

Givetvis är det en oerhört skön seger, speciellt efter de tre inledande förlusterna, och det allra skönaste är att det är en riktigt lagseger där alla spelare gör en mycket bra match och peppar varandra ända in till sista sekunderna av matchen. En sak är säker och det är att om vi kan behålla känslan från denna match, med hårt jobb kryddat med några individuella prestationer, så kommer vi att ta många fler poäng i denna serie.

Framöver väntar bortamatch mot Rotebro, Fredag 18/10, 20:00 i Nya Rotebrohallen. Nu siktar vi på att bygga på segern mot Farsta och roffa åt oss fler poäng i denna tuffa bortamatch. Kom gärna och stötta oss på plats då detta betyder mycket för oss.

Both comments and pings are currently closed.