Arbetsseger i hemmapremiären mot Värmdö!

Efter att ha gått på pumpen mot Åkersberga, med 2-4, i den första matchen i serien var det ett taggat Balrog som hade bestämt sig för att jobba extra hårt för att ta säsongens första trepoängare och för att se till att Botkyrkahallen skall bli vår ”borg”, där motståndarna inte kommer och tar poäng hur som helst.

Det blev en mycket spännande match där Värmdö hade ett målmässigt överläge långt in i matchen, innan hemmalaget i tredje perioden verkligen fick utdelning för sitt slit matchen igenom.

Första perioden kännetecknades av ett lite sömnigt Balrog som inte var på tårna till 100% varken i försvars- eller anfallsspel. Avsluten framåt var tama och Värmdö tilläts skapa chans efter chans. Perioden förblev dock mållös fram till två sekunder innan pausvilan då Värmdös Jonathan Holmberg stod för en stark individuell prestation, där inte ens Balrogs storspelande målvakt Rasmus Engström kunde stå emot, när Holmberg tryckte in ett dragskott mitt i slottet. Givetvis väldigt onödigt att släppa in ett mål med så lite kvar av perioden.

Starten av andraperioden är den andra lik, det är Värmdö som är mest hungriga. Efter 06:00 utökar de också sin ledning till 0-2 efter ett mycket bra avslut från kanten av Petter Ericson Hållén. Ju längre perioden går desto mer tar hemmalaget över och när 1-2 kommer efter 09:23, av Max Dunström, snyggt framspelad av David Varonen, så kändes det helt logiskt. Efter 10:24 drabbas Balrog av en utvisning och det tar inte mer än 30 sekunder innan Värmdö utnyttjar detta när Richard Nurmi rakar in en retur på ett skott från bakplan. Trycket på Värmdö ökar ännu mer i andra delen av denna period och efter hårt tryck i anfallszonen drar Johan Magnusson in bollen i bortre med ett välriktat dragskott. Det hinner dock bara gå c.a. 90 sekunder innan uppförsbacken blir större igen då Richard Nurmi återigen rakar in en retur. Ställningen är således 2-4 i Värmdös favör inför den avslutande perioden.

Den sista perioden skall bli hemmalagets klart bästa i matchen och Värmdö får det allt svårare att försvara sig. Efter 04:12 gör Max Dunström sitt andra mål för dagen, ett, som det skall visa sig, mycket viktigt mål som ger oss den vind i ryggen som behövs för att fortsätta forcera. Redan i nästa byte skapas ett hårt tryck i Värmdös försvarszon och till slut resulterar detta i att Kevin Ceesay trycker in kvitteringen till 4-4 efter ett lysande förarbete av Tim Isberg. Efter 08:15 så drar sedan Värmdö på sig en utvisning. Hemmalaget tar då chansen att för första gången ta ledningen i matchen efter att Andreas Zirath avslutat från point-position och Patrick ”Putte” Gustafsson mycket hungrigt tryckt in bollen i mål på returen. 5-4 med dryga tio minuter kvar av matchen. Balrog har nu  kontroll på matchen även om Värmdö sticker upp då och då. Trycket mot hemmamålet ökar dock när man drar på sig en utvisning med knappa fem minuter kvar. Vi spelar dock mycket bra boxplay och Värmdö skapar bara ett par halvchanser. Efter 18:54 tar Värmdö Timeout och satsar några sekunder på sex mot fyra, som efter 19:06 blir sex mot fem. Med c.a 25 sekunder kvar får en av Värmdös backar ett jätteskottläge men Rasmus i målet kommer upp stort och räddar segern för hemmalaget. Med sju sekunder kvar kan David Varonen snappa upp bollen och ”slice:a” in det i Värmdös öppna mål, vilket fastställde slutresultatet 6-4.

Med lite perspektiv till matchen kan man lugnt konstatera av vi visar upp stor moral som gör fyra mål i sista perioden och på så sätt vänder ett tvåmålsunderläge till vinst. Liksom mot Åkersberga i första omgången var vi det klart starkaste laget i den avslutande perioden vilket visar att vår satsning på fys, under ledning av PT:n Lucas Fierro Smith, börjar bära frukt. Om man kan önska något ytterligare är det att vi blir lite effektivare när vi får målchanser, då det kommer att behövas för att slå topplagen i H2. Noterbart är att Max Dunström utsågs till matchen Balrog efter två mål och gediget slit matchen igenom. På Fredag 12/10 står Tumba i Tumba Idrottshus på programmet. Matchen startar 20:00 och kom gärna och stötta oss om Ni inte har något bättre för Er.