Balrog KNackade dit femte raka

Efter fyra raka segrar för oss i Balrog var det Nacka Wallenstam tur att komma på besök till Botkyrkahallen, för att försöka sätta stopp på hemmalaget segersvit. Glädjande nog så var det ganska mycket publik på plats. Lite ledsamt är det att läsa Nackas laguppställning och inse att det inte finns en enda spelare kvar från Nackas framgångsrika P97-lag, som ju var ett av Sveriges bästa då det begav sig. Oavsett detta så är Nacka ett bra lag och det var en intressant kraftmätning som väntade.

Hemmalaget börjar matchen på ett lysande sätt och under de första 10 minuterna har vi ett klart övertag spelmässigt och skapar en hel del chanser, dock utan att få utdelning i form av mål. Nacka arbetar sig in i matchen och resten av perioden är jämn, t.o.m. kanske lite åt Nackahållet chansmässigt. Men när de får sina chanser så missar de eller så är den, för dagen, suveräna hemmamålvakten, Rasmus Engström i vägen. Perioden slutar mållös.
I andra perioden är det fortsatt jämnt och lagen byter chanser. Efter 06:36 hittar dock Nacka rätt i en kontring och kan trycka in bollen efter en sidledspass. Målet ger Nacka energi och de skapar ett antal målchanser. Vi spelar dock upp oss rejält och tar över spelet efter hand och efter 12:57 drar Kevin Ceesay in kvitteringen till 1-1 på pass från Tim Isberg. Hemmalaget har bra kontroll på matchen sista 7 minuter efter målet och skapar en hel del chanser, vilka tyvärr blir resultatlösa. Även denna period slutar oavgjord och det är verkligen ingen match där det endast borde vara två mål efter 40 minuter, men målvakterna i båda laget har spelat bra samtidigt som avsluten är lite för svaga.

Inför tredje perioden vet vi att det brukar vara vår bästa period och att motståndarlagen har svårt att stå emot oss. Så blir det även denna gång och det startar med att Sebastian Miedinger knackar in en retur till 2-1, redan efter dryga 90 sekunder in i perioden. Målet ger oss ännu mer energi och vi radar upp chanser. Efter 05:45 ringer det igen bakom Nackas keeper. Det är Balrogs speciella målskytt Robert Axelsson-Sjöblom som avslutar ett lysande anfall med att ta sig in i banan och dra in ett dragskott. Nacka sticker upp i kontringar då och då men ”Ralle” Engström i hemmakassen har bestämt sig för att inte släppa in några fler mål och storspelar. Strax innan det har gått 12 minuter av perioden gör vi ytterligare två mål. Först är det Andreas Zirath som gör 4-1 och sedan är det ”Putte” Gustafsson som spär på med 5-1, fint framspelad av William Karlsson. Kevin Ceesay gör sedan sitt andra mål för dagen fram till 6-1 innan Nacka tar Timeout och tar ut målvakten. Det lyckas dock inte alls utan leder endast till att ”Robban” Axelsson-Sjöblom kan snappa åt sig bollen och förpassa den in i det tomma Nackamålet. Nacka skapar sedan tryck på slutet men hemmalaget spelar smart och ”Ralle” är, som sagt en vägg. Matchen slutar 7-1 och vi vinner den sista perioden med 6-0 vilket är enormt starkt mot ett duktigt lag som Nacka.

Av de sex matcher som vi har spelat så var detta den bästa prestationen hittills. Samtliga spelare jobbar stenhårt för varandra och peppar på varandra i varje situation. I sista perioden visar vi vår fysiska styrka och spelar också smart innebandy med tanke, vilket inte alltid varit fallet i de tidigare matcherna.

Till matchens lirare utsågs Rasmus Engström, ett ganska självklart val då han var lysande i kassen och stod för en mängd räddningar med hög kvalitet. Vi i Balrog tippades långt ned i serien av Innebandymagazinet men vi visar mer och mer att de inte vet vad de pratar om då vi nu huserar i toppen av tabellen med intensionen att stanna där, även om vi förstås inser att det finns andra starka lag i serien som har samma mål.

På fredag, 9/11 20:00, stundar återigen en mycket viktig match då vi gästar Ingarö, i Ingarö Sporthall, i en svår bortamatch där det inte är lätt att komma ifrån med tre pinnar. Vi skall dock göra vårt yttersta för att förlänga segersviten till sex matcher. Om Ni är sugna på ”fredagsmys” kan vi rekommendera ett besök för att stötta oss på plats.  Nedan återfinns ”highlights” från matchen mot Nacka.

Both comments and pings are currently closed.