Brutalt straffade av ”Höjdens” förstakedja

Efter att ha tappat de två senaste matcherna i den sista perioden, mot Lidingö och Huddinge, så var det ytterligare en svår bortamatch på programmet, nämligen Hammarbyhöjden i Västertorpshallen. ”Höjden” har börjat denna säsong på ett mycket bra sätt och innan matchen uppmanade vi coacher laget att ha extra koll på deras förstakedja med Anton Lithen, James Ramanius och den evigt unge Niklas Fischerström.

Det är osäkert om våra spelare inte lyssnade eller inte tog det på allvar men det tog endast 16 sekunder innan Anton Lithen presenterade sig genom att servera Ramanius öppet mål. När ”Höjdens” andra kedjor var inne så var det vi som höll i taktpinnen men när den nämnda kedjan var inne så var det livsfarligt hela tiden. Efter 10:51 kvitterar vi genom Sebastian ”Midde” Miedinger som stänker in ett skott i slottet. Efter 14:55 är det dags för hemmalaget att ta ledningen, återigen är det förstakedjan som är inne och denna gång hittar James Ramanius backen Nils Philip Wiberg och 2-1 är ett faktum. Vi kommer dock tillbaks och kvitterar till 2-2 när ”Midde” hittar Tim Isberg med en ”crosspassning”. Tim drar in skottet lågt bakom ”Höjdens” målvakt. Perioden slutar 2-2.

Inför andra perioden är taktiken solklar. Vi vill hålla i boll när hemmalagets förstakedja är inne och trycka på när de andra kedjorna är inne. Om man vill vara snäll kan man säga att det fungerade sådär. Vi skapar en del men tappar också alldeles för mycket boll på mittplan så att hemmalaget får kontringsspela. Nu kliver matchens suverän Anton Lithen in i handlingen och gör 3-2 på egen hand när han bryter in från kanten. Han rullar även in 4-2 när vi återigen tappar bollen på mittplan. Som om det inte skulle vara illa nog så kommer nu även ”Höjdens” andra femmor igång och även 5-2 och 6-2 rinner in i vår kasse. Så slutar också den andra perioden, en period som var rena katastrofen för vår del och nu är uppförsbacken brant inför sista perioden.

Vi går ned på två femmor inför sista och bestämmer oss för att vi verkligen skall ge det chansen att komma ikapp. Vi startar riktigt bra och skapar många chanser, dock utan att göra mål. Istället så hittar Lithen återigen Ramanius efter 6 minuter och 7-2 är ett faktum. Inte rättvist just då men återigen skickligt utnyttjat av dessa två. 48 sekunder senare reducerar vi till 3-7 genom David Varonen som drar in ett direktskott från höga slottet. Nu skapar vi massor med chanser men bollen vill inte in. Hemmalaget väljer att ta Timeout efter 09:47 för att gå stopp på vårt ”flow”. Det hjälper inte så mycket utan det är fortfarande vi som skapar. Vi har tyvärr inte den effektiviteten som behövs, speciellt när man ligger under med fyra kassar. ”Höjden” dödar matchen helt när Fischerström hittar Lithen med 6 minuter kvar. Vi tar ut målvakten och försöker desperat få in ett eller två mål men det lyckas inte. Istället är det återigen dags för Ramanius att näta, denna gång på pass från Fischerström. Vi reducerar med 38 sekunder kvar genom Robert Axelsson-Sjöblom och matchen slutar 9-4 till Hammarbyhöjden.

Det känns förstås oerhört tungt nu då vår dåliga trend fortsätter. Vi måste dock lyfta på hatten för ”Höjdens” förstakedja som gör sju av deras nio mål. Speciellt Anton Lithen var magisk, som han ofta kan vara då han får tid på sig. Vi får dock ta på oss en del av dessa då vi tappar boll på helt fel ställen på banan och ger dem chansen att kontringsspela, något de bevisligen excellerar på.

För oss gäller det nu att ta på oss blåställen och KRIGA framöver. Mot Grimsta på Lördag SKALL vi ha tre poäng. Något annat existerar inte. Vi i Balrog viker ALDRIG ned oss, det är en sak som är säkert!

Both comments and pings are currently closed.