Det ”Nya” Balrog, del 2, Intervju med Ludvig Bloss

I vår serie, Det ”Nya” Balrog, där vi i den första delen beskrev lite om våra tankar om projektet, både när det gäller nutid och framtid, kommer vi nu till nästa del, intervjuer med de spelare som, i nuläget ingår i satsningen. Tanken är att det skall komma ut en intervju i veckan, där meningen är att Ni skall lära känna våra spelare lite bättre. Först ut är, självklart, Balrogs lagkapten Ludvig Bloss.

 

 

 

FAKTA
Namn: Ludvig Bloss
Smeknamn: Ludde
Ålder: 31
Yrke: VD – H2M Elteknik
Civilstatus: Sambo
Position i laget: Back
Nummer: 4

Hur många säsonger har du spelat i klubben? 

– Många om man räknar in pojklagsåren. Den som, förmodligen, har bäst koll är vår materialansvariga Johan Hermansson.

Många känner till innebandyspelaren ”Ludde” Bloss men alla kanske inte känner personen. Hur är du som person? Vilka intressen har du utöver innebandyn?

– Som person strävar jag alltid efter att komma framåt oavsett om det gäller jobb eller innebandyn eller privat. Allmänt väldigt sport intresserad & spelar golf när jag får tid över

Berätta lite om din innebandybakgrund, vilka klubbar har du spelat i och hur länge?

Jag har spelat i Balrog, Salem och Tumba.

Balrog – Länge, eftersom detta är min moderklubb, där jag nu är tillbaka. Jag har väldigt dålig koll på exakt antalet säsonger,  men det är troligen 11 Säsonger totalt (inne på den 12:e)

Salem – I 11 Säsonger, spelade i klubben som junior och sedan senior, där jag var med under hela avancemanget från division 4 till Allsvenskan

Tumba – I 2 Säsonger

Du är lagkapten i Balrog. Är det en roll som passar dig? Vilka saker tycker du är viktiga egenskaper för en lagkapten?

Jag tycker det är en roll som passar mig. Jag kanske inte är den som tar störst plats hela tiden men försöker se till att vi arbetar framåt mot ett gemensamt mål.

Det finns många egenskaper som är viktiga som lagkapten. Därför är det en väldigt komplex roll i ett lag då man, i mångt och mycket, är bryggan mellan spelare och ledare.

Men följande egenskaper tycker jag är viktiga: Lyhördhet, föregå med gott exempel, att få alla att känna sig som en del i laget och att visa respekt mot spelare, ledare och funktionärer. Det finns säkert fler egenskaper som man kan addera till lagkaptensrollen men dessa tycker jag är de viktigaste. 

Det är ingen hemlighet att du aldrig lägger fingrarna emellan när du spelar innebandy, att du alltid ger 100% och inte tvekar en sekund att gå in stenhårt i närkamperna. Har det alltid varit din spelstil?

Mer eller mindre, när jag som junior började spela med A-laget i Salem var det något man fick lära sig, eftersom jag innan dess var van med juniorinnebandyn där det inte är lika tuffa tag. Sedan har det bara följt med.

Du har haft lite ”otur” med domarna denna säsong och drog på dig 26 utvisningsminuter i de fyra första matcherna. Nu har det ”bara” blivit 4 minuter i de senaste fem. Är det en ny trend som du startat med under de fem sista matcherna eller kan vi räkna med att se dig på botbänken mycket även fortsättningsvis?

Otur och otur kanske det inte alltid är, domare och motspelare har säkert lärt sig genom åren hur man spelar. Ni kommer inte få se mig lika frekvent på botbänken framöver som i de första fyra matcherna, som var extrema. Sedan är det väldigt stor skillnad på domarna i division 1 och division 2, både på gott och ont.

Förra säsongen gjorde du en del poäng men denna säsong har det ”bara” blivit en poäng (ett mål) fram till senaste matchen mot Offensiv Lidingö, där det blev två mål från din klubba, varav ett mycket snyggt med en backhandvolley.  

Det kändes som att det lossnade. Var bara tvungen att ställa in siktet lite först. Annars så har väl rollen ändrats lite från förra säsongen då jag spelade med Robin Blank och då hamnade i fler lägen.

Denna säsong är lite annorlunda, med ett i mångt och mycket ”nytt” Balrog där medelåldern är betydligt yngre än tidigare upplagor. Hur ser du på det ”nya” Balrog? Vad är bra och vad behöver förbättras? Vilken kapacitet tror du att det finns i laget om vi får allt att stämma? 

Det känns som att det behövdes göra något för att komma framåt som klubb igen och detta är ett steg i rätt riktning. Vi är i stort sett ett helt nytt lag om man jämför med förra säsongen, så kommer att ta ett tag innan allt sitter. Ett bra riktmärke är att se vart vi ligger till vid Juluppehållet för att se vilka förbättringar som måste göras för att ta detta ytterligare ett steg i rätt riktning.

När allt sitter och alla har kommit in i sina roller så ser jag inte varför vi inte skulle kunna ta steget upp i division 1 redan den här säsongen, men det återstår förstås att se.

Denna säsong och framöver har klubben bestämt att ta ett större grepp om den fysiska statusen och har där hyrt in den personlige tränaren Lucas Fierro Smith som har lagt upp ett fysprogram som körs inför varje träning. Tror du att det är rätt väg att gå och har du sett några resultat av denna nya filosofi redan nu?

Jag tycker det är bra, för då man får ett annan syn på hur man ”bör” träna för att få ut så mycket som möjligt av fysträningen.  Det har självklart också varit en liten omställning mot vad man är van vid från tidigare år. Hittills orkar vi mer i slutet av matcherna än vad vi gjort tidigare.

När det gäller innebandyfilosofi, föredrar du att bygga bakifrån och fram (fokus på försvaret primärt) eller framifrån och bak (anfall är bästa försvar)? Motivera gärna.

Det är ingen hemlighet att laget som släpper in minst mål i matcherna går vinnande ur dessa. Men det betyder inte att man behöver backa hem så fort man förlorar bollen, utan försvarsspelet börjar redan i samma skede som detta sker.

Har du något annat favoritlag, än Balrog, inom innebandyn dvs något lag som du gillar för att de spelar rolig innebandy eller av någon annan anledning?

Där måste jag nog säga Salem, då jag spelade väldigt länge i föreningen och var med på hela resan från division 4 till Allsvenskan.

Kan du återberätta någon rolig incident som du varit med om under din tid som innebandyspelare?

Vi spelade mot Hammarbyhöjden och i det laget spelade den gamle Balroghjälten Christian Hellström. Jag lägger, som sagt, inte några fingrar emellan så han fick han sig en bröstvärmare på mittplan. Christian blev så förbannad att min dåvarande tränare, Nicklas Hedstål, fick lugna ner honom.

Hur ser du på din egen framtid som innebandyspelare? Är det Balrog som gäller resten av karriären eller ser du några andra möjligheter?

Som det ser ut för tillfället med så ser jag inte mig själv spela någon annanstans, då förutsättningarna vi har i Balrog är så pass bra med materialförvaltare, gym och ett suveränt omklädningsrum. Vi är helt enkelt väldigt bortskämda och mycket har vi att tacka Johan ”Herman” Hermansson för detta.

Vi tackar Ludvig Bloss för samtalet och önskar honom lycka till under resten av säsongen. Del 3 av denna serie kommer inom kort med ytterligare en spännande intervju med en spelare i Balrog 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.