Det ”Nya” Balrog, del 3, Intervju med Rasmus Engström

I vår serie, Det ”Nya” Balrog, där vi i den första delen beskrev lite om våra tankar om projektet, både när det gäller nutid och framtid, kommer vi nu till nästa del, intervjuer med de spelare som, i nuläget ingår i satsningen. Tanken är att det skall komma ut en intervju i veckan, där meningen är att Ni skall lära känna våra spelare lite bättre. Som nummer två kommer här en intervju med målvakten Rasmus Engström.

 

FAKTA
Namn: Rasmus Engström
Smeknamn: Ralle
Ålder: 20
Yrke: Student, blivande idrottslärare
Civilstatus: Sambo
Position i laget: Målvakt
Nummer: 23

Hur många säsonger har du spelat i klubben? Hur kom det sig att du hamnade just i Balrog?

Det här är min första säsong i Balrog. Balrog var i behov av en målvakt och jag behövde ett nytt lag där jag skulle fortsätta att utvecklas och stå matcher. Efter att ha hört om Balrog från min nära vän Max “Dunis” Dunström, vart jag väldigt intresserad. När sen Balrog var intresserade av mig, var det inte snack om saken.

Berätta lite om din innebandybakgrund, vilka klubbar har du spelat i och hur länge?

Jag började i moderklubben Tungelsta IF. Tiden i Tungelsta är något jag aldrig kommer att glömma. Det var där jag formades som innebandyspelare, men också som person. Jag började som en snabb och fysisk forward och ställde mig i kassen som 12-åring för första gången. Jag kände direkt att det var min grej och det blev mer och mer målvaktsspel, även fast jag kombinerade det med att spela ute fram till 16-års åldern.

Vid 15 års ålder kom jag med i Stockholms distriktslag. Jag delade målvaktsposten med AIK:s målvakt Jonte Hjelm och vi plockade hem guldet uppe i Umeå. Vi var ett superlag med spelare från Tungelsta och Huddinge i spetsen.

Där, vid 16 års ålder, blev det Tyresö Trollbäcken IBK för två säsonger. En skadedrabbad säsong och en till sämre säsong. Efter två sämre säsonger i TT, blev det Farsta IBK för att spela sista JAS-året. Säsongen slutade dock med att jag helt tappade glädjen i sporten och klev ner till Nynäshamn IBK, då som utespelare. Det blev succé, då jag slutade på 13+3 på 7 matcher. En tid som gav mig väldigt mycket.

Jag gick tillbaka till TT säsongen efter och det blev en berg och dalbana till säsong. Inför denna säsong blev det Balrog och på den vägen är det.

Vi har ju en målvaktstränare, Per Falk, som du känner väl sedan tidigare. Kan du berätta lite om hans upplägg och vad du tycker att han tillför i ditt spel.

Jag har jobbat med Per Falk tidigare i TT och på NIU, Fredrika Bremer gymnasiet. En tränare med en filosofi som passar mig och som har hjälpt mig mycket i min utveckling. Det handlar mycket om detaljer i det tekniska målvaktsspelet men också den mentala biten, som måste vara stabil hos en målvakt.

Du är ju extremt vältränad och tar god hand om din kropp. Hur mycket fokuserar du på att få i dig rätt kost och vila tillräckligt mellan träningspassen?

Jag har alltid varit den personen som bryr mig och vet vad som krävs för att må bra och bli en bättre idrottsutövare. Mitt fokus på kost och återhämtning är minst lika stort som fokuset på träningen. Det är A och O om jag ska nå mina mål.

Vad gillar du att göra utanför innebandyplanen? Har du något du ”brinner” lite extra för?

Utöver innebandyn brinner jag för idrott och rörelse i allmänhet. Jag utövar gärna ett flertal sporter och kollar en del fotboll och hockey på kvällar/nätter.

Är det något som vi, som endast känner innebandyspelaren Rasmus, inte vet om dig? Har du någon dold talang?

Är en jävel på enhjuling!

Vad tycker du om det ”Nya” Balrog och vad tror du krävs för att ta nästa steg, både när det gäller avancemang uppåt i seriesystemen men också när det gäller framtiden för klubben?

Upplägget med nya Balrog är bra. Vi behöver ha tålamod och acceptera att det är ett nytt lagbygge. Vi har absolut förutsättningar att ta steg uppåt i seriesystemet,  sålänge vi gör det tillsammans och har tålamod.

Denna säsong och framöver har klubben bestämt att ta ett större grepp om den fysiska statusen och har där hyrt in den personlige tränaren Lucas Fierro Smith som har lagt upp ett fysprogram som körs inför varje träning. Tror du att det är rätt väg att gå och har du sett några resultat av denna nya filosofi redan nu?

Den fysiska delen är sjukt viktig. Lucas har bidragit med mycket och vad vad han gör. Han upplägg under sommaren hjälpte markant för mig och jag har aldrig varit i en bättre fysisk form än vad jag var nu i augsuti. Det är absolut rätt väg att gå.

Har du något annat favoritlag, än Balrog, inom innebandyn dvs något lag som du gillar för att de spelar rolig innebandy eller av någon annan anledning?

Jag har nog inget speciellt favoritlag så. Falun har några sköna profiler och torskar sällan.

Kan du återberätta någon rolig incident, eller roligt minne, som du varit med om under din tid som innebandyspelare?

Hela tiden med Tungelsta IF är en viktig del av mitt liv. Distrikts-SM och guldet, den korta tiden i Nynäs. Det finns många!

Hur ser du på din egen framtid som innebandyspelare? Är det Balrog som gäller nu eller ser du några andra möjligheter inom den närmaste framtiden?

Även fast jag haft ”ups and downs” under min karriär så allt gjort mig starkare. Jag har aldrig varit så mentalt stark som jag är just nu. Målet att nå eliten och komma så långt som möjligt, finns fortfarande kvar. Just nu är Balrog en perfekt väg att gå för att nå mina mål. Jag vill klättra med Balrog och bygga en stark trupp. Tålamod och hårt jobb, sen kommer framgång!

Vi tackar Rasmus Engström för intervjun och önskar honom lycka till framöver.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.