Det ”Nya” Balrog, Del 4, Intervju med Jonathan Holst-Lindén

I vår serie, Det ”Nya” Balrog, där vi i den första delen beskrev lite om våra tankar om projektet, både när det gäller nutid och framtid, kommer vi nu till nästa del, intervjuer med de spelare som, i nuläget ingår i satsningen.

Tanken är att det skall komma ut en intervju i veckan, där meningen är att Ni skall lära känna våra spelare lite bättre. Som nummer tre kommer här en intervju med målvakten Jonathan Holst-Lindén.

 

 

 

FAKTA
Namn: Jonathan Holst Lindén
Smeknamn: Jonte
Ålder: 20
Yrke: Student, blivande ingenjör
Position: Målvakt
Nummer: 1

 

Hur många säsonger har du spelat i klubben? Hur kom det sig att du hamnade just i Balrog?

Detta är min första säsong i Balrog. Jag fick frågan av Göran (tränare i Balrog) om jag ville börja spela för Balrog då de var i behov av en till målvakt. 

Berätta lite om din innebandybakgrund, vilka klubbar har du spelat i och hur länge?

Jag har spelat i Älvsjö AIK under hela min karriär, jag började spela i Älvsjö som 7 åring, tror jag. Jag började som utespelarare men stod helst i mål när jag fick chansen.

Har du någon förebild som spelare, ledare eller människa som du ser upp till? Varför då?

Jag har inte riktigt haft någon förebild då jag har fokuserat på mina egna mål och vad jag vill göra med min framtid och karriär.

Vilka styrkor tycker du att du har som målvakt? Vad behöver du jobba på?

En av mina styrkor är att jag är väldigt duktig på närspelet runt kassen men jag behöver träna på ”ballongbollar” utifrån.

Vi har ju en målvaktstränare, Per Falk. Kan du berätta lite om hans upplägg och vad du tycker att han tillför i ditt spel?

Hans upplägg fungerar så att han ger oss målvakter tips om hur vi ska tänka och hur vi ska positionera oss i kassen men det är helt upp till oss själva att välja om vi implementerar det i vårt egna målvaktsspel. Jag tycker att de är ett jättebra sätt att lära ut då man själv får testa sig fram och se vad som fungerar för en själv.

Du tar ju inte så mycket plats i omklädningsrummet utan är ganska tyst av dig. Har det alltid varit så eller blir du mer högljudd med tiden?

Det stämmer, jag har alltid varit lite tystlåten som person, men efter ett tag när jag börjar känna alla så brukar jag börja ta mer plats.

Hur känns det att vara en del av Balrog? Vad gillar du med klubben?

Jag tycker de känns jättebra att vara en del av Balrog då de bryr sig om sina spelare och har tydliga mål om vad laget vill uppnå.

Vad har du för intressen utanför innebandyn? Vad brinner du för?

Just nu är det skolan som tar upp den största delen av min tid men jag brinner för tekniska saker så som bilar och snöskotrar.

Är det något som vi, som endast känner innebandyspelaren Jonte, inte vet om dig? Har du någon dold talang?

Jag är väldigt duktig på att åka skidor och älskar att köra snöskoter.

Vad tycker du om det ”Nya” Balrog och vad tror du krävs för att ta nästa steg, både när det gäller avancemang uppåt i seriesystemen men också när det gäller framtiden för klubben?

Jag tycker att upplägget för nya Balrog ser väldigt bra ut, om vi fortsätter såhär och har bra tålamod så tror jag att vi kan komma väldigt långt.

Denna säsong och framöver har klubben bestämt att ta ett större grepp om den fysiska statusen och har där hyrt in den personlige tränaren Lucas Fierro Smith som har lagt upp ett fysprogram som körs inför varje träning. Tror du att det är rätt väg att gå och har du sett några resultat av denna nya filosofi redan nu?

Jag tycker det är helt rätt väg att gå då alla får bättre styrka och kondition vilket har märkts under matcherna då vi har varit det dominerande laget i tredje perioden under det flesta matcher.

Har du något annat favoritlag, än Balrog, inom innebandyn dvs något lag som du gillar för att de spelar rolig innebandy eller av någon annan anledning?

Jag har inte riktigt något favoritlag, men det finns många lag som är roliga att titta på.

Kan du återberätta någon rolig incident, eller roligt minne, som du varit med om under din tid som innebandyspelare?

Det har hänt väldigt mycket roliga saker under mina år som innebandyspelare. Det bästa som hänt var guldet i en cup i Finland. Men den roligaste incidenten var nog vid ett utkast då bollen fastnade i min handske vilket gjorde så att den flög rakt upp i luften och landade på målet, som tur var.

Hur ser du på din egen framtid som innebandyspelare? Är det Balrog som gäller nu eller ser du några andra möjligheter inom den närmaste framtiden?

Jag vill fortsätta utvecklas och bli en bättre målvakt. Jag känner att Balrog är ett jättebra lag att utvecklas i och jag vill hjälpa Balrog att ta sig upp i divisionerna.

Vi tackar Jonathan Holst-Lindén för intervjun och önskar honom lycka till framöver.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.