Det ”Nya” Balrog, Del 5, Intervju med Emil Jakobsson

I vår serie, Det ”Nya” Balrog, där vi i den första delen beskrev lite om våra tankar om projektet, både när det gäller nutid och framtid, kommer vi nu till nästa del, intervjuer med de spelare som, i nuläget, ingår i satsningen.

Tanken är att det skall komma ut en intervju i veckan, där meningen är att Ni skall lära känna våra spelare lite bättre. Som nummer fyra kommer här en intervju med backen Emil Jakobsson.

 

 

FAKTA
Namn: Emil Jakobsson
Smeknamn:
Ålder: 21
Yrke: Student
Position: Back
Nummer: 19

Du är ju ny i Balrog. Hur kommer det sig att du hamnade i klubben?

Kände (Rasmus) From sen innan, och han tjatade om hur bra klubben var och allt runt omkring. Efter lite velande och ett samtal från Tobbe Löfvenius så tog jag mig ner och efter det var det inte mycket att fundera på.

Berätta lite om din innebandybakgrund, vilka klubbar har du spelat i och hur länge?

Varit runt en hel del, började mina pojkår i TT och gick sedan över till Haninge för att lira med lite fotbollskompisar. Efter att det var lite kris i klubben så bytte jag till Älvsjö där jag spelade mina år som herrjunior. Sista året så var jag en sväng i Värmdö men fick inte mycket förtroende där och nu är man här i Balrog.

Förra säsongen spelade du i Värmdö och fick då inte så mycket förtroende i A-laget. Känns det bättre i Balrog? Känner du förtroende här?

Helt klart, det är just en av de anledningarna till att jag valde Balrog. Känner att här har jag ett förtroende från ledningen som kan ge mig utrymme att utvecklas.

Du är ju en väldigt lojal spelare med väldigt hög träningsnärvaro. Har det alltid varit så?

För mig är det något som är självklart, något jag alltid levt efter att göra det jag gör till hundra procent och därför alltid närvara när man kan.

Har du någon förebild som spelare, ledare eller människa som du ser upp till? Varför då?

Min mamma, definitivt.

Vad ”brinner” du för utanför innebandyn? Vad är det roligaste du vet att göra?

Är ju en oerhörd sportnörd, så det mesta som har med sport att göra. Men som Liverpool-supporter finns det inte mycket bättre än att kolla PL.

Har du något favoritlag inom innebandyn förutom Balrog?

Nej, inte direkt.

Hur känns det att vara en del av Balrog? Vad gillar du med klubben?

Det känns oerhört bra, kul att vara en del av den här klubben. Det bästa är helt klart organisationen och speciellt våran materialare Herman.

Vad tycker du om det ”Nya” Balrog och vad tror du krävs för att ta nästa steg, både när det gäller avancemang uppåt i seriesystemen men också när det gäller framtiden för klubben?

Självklart är det väldigt kul att vara en del av det här projektet och det är en av anledningarna till att jag valde klubben. Utan att låta för kaxig så känner jag definitivt att allt annat än en uppflyttning till ettan vore en enorm besvikelse. Känner att för tillfället så måste vi bara fortsätta nöta på, vi har till majoriteten en helt ny trupp och känner att saker kommer att falla på plats.

Denna säsong och framöver har klubben bestämt att ta ett större grepp om den fysiska statusen och har där hyrt in den personlige tränaren Lucas Fierro Smith som har lagt upp ett fysprogram som körs inför varje träning. Tror du att det är rätt väg att gå och har du sett några resultat av denna nya filosofi redan nu?

Helt klart, fysträning är något som krävs om man vill utvecklas oavsett hur tråkigt eller jobbigt man tycker det är.

Vi känner att du inte riktigt har nått din fulla potential. Vad krävs av dig, enligt dig själv, för att du skall nå dit? Och vad krävs av oss tränare?

Svårt att svara på, hade man vetat så hade man varit där redan. Men tror att förtroende och speltid är det som behövs nu.

Du har ju ett jättebra handledsskott men har svårt att få till det på matcherna när du har fått lägen. Är det självförtroendet som inte finns där under matcherna eller är det något annat?

Inte något fel på självförtroendet direkt, bara roligare att passa och se andra hänga dit den än att göra mål själv. Men det är väl något man måste nöta på att få in i matchspel.

Har du någon rolig incident som har hänt under ditt innebandyliv som du kan berätta lite mer om?

Inget specifikt minne som ploppar upp, men man saknar helt klart juniortiden och alla cuper och läger man varit på.

Hur ser du på din egen framtid som innebandyspelare? Är det Balrog som gäller nu eller ser du några andra möjligheter inom den närmaste framtiden? Vart ser du dig själv om 3-4 år?

Som det känns nu och hur allt ser ut så känns det som att man nu har hittat rätt. Så ser mig själv i en Balrogtröja om 3-4 år också men då förhoppningsvis lite högre upp i seriesystemet.

Vi tackar Emil Jakobsson för intervjun och önskar honom lycka till under resten av säsongen.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.