Förlust i premiären mot TT

Efter en väldigt lång försäsong så var det äntligen dags för premiär. Platsen för denna var Tyresöhallen mot ett starkt Tyresö Trollbäcken som är en solklar utmanare om de fyra första platserna i serien.

Första perioden är jämn, både styrkemässigt och chansmässigt men TT är lite vassare och gör 1-0 efter 08:11 genom U19-landslagsmannen Oscar Magnusson på pass från Robin Wiregård. Vi går ut stenhårt med en back i hörnet men hinner inte riktigt flytta över och Oscar kan styra in bollen bakom ”Blomman” i vår kasse. Noterbart är att vi tar många bra beslut och har lagom med tålamod med bollen vid våra anfall under hela första perioden. Vi tilldöms en straff efter 18:48, som tyvärr bränns av Robin Eneroth då han inte får upp bollen på backhand som han önskat. Perioden slutar med att vi drar på oss en utvisning och skall påbörja period 2 med 0-1 och en spelare på botbänken.

I periodpausen är vi hyfsat nöjda med vårt spel och vill endast göra små förändringar inför andra.

Andra perioden påbörjas som sagt med en man mindre på banan och TT, som har ett starkt PP, lyckas också utnyttja detta genom att göra 2-0 efter 01:14 när Mathias Benckert placerat sig framför mål och får öppet mål efter en passning från Kevin Hässler i en position bakom mål.

Det är dessutom ett viktigt mål då TT får energi och nu får fart på sitt spel. 3-0 sitter också efter 06:21 och efter 09:21 tilldöms TT en straff som Kevin Hässler säkert sätter i mål. Nu är det 0-4 i baken och det känns som en tung uppförsbacke. Det går lite för lätt för TT att göra mål under denna perioden känns det som och vår relativa orutin från spel i division 1 lyser igenom flera gånger.

Efter 12:50 tänds dock hoppet då Sebastian ”Midde” Miedinger stänker in ett skott från högerkanten, snyggt assisterat av Robin Eneroth. Målet ger oss energi och vi skapar massor av chanser i bytena efteråt men utan den effektivitet som vi hade behövt för att komma tillbaks i matchen på allvar. Vår energi avstannar när vi återigen drar på oss en utvisning, efter 18:24, och återigen får avsluta perioden och börja nästa i numerärt underläge.

Vi är givetvis långt ifrån nöjda i periodpausen inför tredje. Vi har svårt att få in en spelare på mål, så trots att vi avslutar en hel del så blir det inte så farligt som det skulle kunna bli om så vore fallet.

Denna gång håller vi emot tiden ut i numerärt underläge. Men vi får fortfarande inget riktigt stäm i spelet i sista perioden. Efter 07:10 gör så TT 5-1, vilket inte kändes så konstigt då de då hade en mycket bra period där de skapade många chanser innan dess. 08:00 drabbas vi återigen av en utvisning och vi kämpar allt vi kan för att döda de två minuterna. Tyvärr räcker det inte utan TT:s Kevin Hässler, som nog var matchens bästa spelare, trycker in 6-1. Vi försöker komma tillbaks och spelar t.o.m. 6 mot 4 utan att göra mål.

Matchen slutar 6-1 och det är bara att konstatera att TT är det bättre laget för dagen.

Nu drar vi igång en ny träningsvecka och givetvis blir det nu fullt fokus på att alltid jobba in en spelare på mål när vi avlossar våra skott. Vi behöver även slipa vidare på PP/BP och resten av vårt offensiva spel. För defensivt var det inte så dåligt. Det är nu fullt fokus på hemmapremiären mot Järfälla på Lördag, 13:00 i Botkyrkahallen. Dags för första trean månne?

Both comments and pings are currently closed.