Intervju med Thony Andersson Ordförande

Tja Thony

Kan du beskriva din roll i Balrog?

Svårt! Täcker nog allt från lokalvårdare till Diktator.

Hur länge har du varit aktiv i Balrog?

Sedan bildandet av klubben. 2 december 1884 eller var det 1984. Tiden går, så det är svårt att hänga med.

Vad har ni lärt er av säsongen 2017/18?

Ingenting! Utan det är bara att konstatera att vill du nå resultat så är det oerhört viktigt att klubb, styrelse, ledare och spelare har samma mål och villiga att göra vad som krävs för ett ta sig dit också.

Vad har Balrog för ambitioner på sikt?

Vi ska vara ett alternativ för unga och etablerade spelare som vill utvecklas och som är villiga att underkasta sig den träning som krävs för att nå så långt som det bara är möjligt. Sen ska vi fortsätta att sätta våra Paralag i fokus. Där vårt elitlag är regerande Svenska Mästare och där vårt div.2 lag har tagit stora steg och vunnit sina första turneringar. Fantastiskt härligt att ha dessa ledare och spelare i klubben.

Är det svårt att få unga, bra spelare till Balrog?

Det svåra när det gäller dialog med spelare är precis som vid anställning. Du vet vad du har men du vet inte vad du får. Vi svenskar trivs generellt med trygghet och blir lätt oroliga när vi inte vet vad som väntar eller förväntas av oss. Så det är viktigt att vi är tydliga i vår dialog och att vi lever upp till vad vi lovat och att spelaren i sin tur är villig att underkasta sig den träning som vi tillsammans kommit överens om. Det är först då du får den riktiga utväxlingen i din prestation. Sen behöver det även finnas ett visst mått av tålamod. För vissa tar det längre tid att ta ”nästa” steg och för andra kommer det som en direkt påföljd av ”rätt” inställning och träning. De unga spelare som förstår det och är villiga att kasta sig ut och anta utmaningen är det givetvis lättare att få ombord.

Du har lyckats knyta till dig Jonas Steffen som kommer att ingå i tränarteamet. Vad tror du att han kommer att tillföra laget?

Som spelare har han alltid levererat och bidragit både på och utanför planen. Han är en av få som lyckats kombinera ett lugn med en ettrig och ihärdig spelstil, där han ständigt gjort sina motståndare påminda om att han är där och dom behöver nog passa bollen nu, för annars tar jag den av dig.. Det i kombination med ett starkt taktiskt kunnande och ledaregenskaper kommer göra att han snabbt kommer vinna spelarnas förtroende och således vara en viktig del i deras utveckling.

Vad har du för förväntningar på ledarteamet i Balrog?

Mina och klubbens förväntningar är stora på alla inblandade. Vi kräver att de har en plan för hela säsongen med delmål som är mätbara och att dom är tydliga i sin kommunikation med spelarna. Vi har handplockat våra ledare där ingen är fullständig, men där dom tillsammans har och besitter egenskaper som vi värdesätter och som vi kan stå bakom som klubb.

Vad har du för tankar kring Div2?

Det blir riktigt tufft! Vi var fyra Stockholmslag som åkte ur 1:an förra säsongen, plus att det redan finns några lag där som har stora ambitioner att ta sig upp i seriesystemen. Så det kommer inte vara någon ”walk in the park”. Vårt mål är att vara så väl förberedda som vi bara kan och prestera vårt yttersta, sen vår vi se hur långt det räcker.

Vad har ni för målsättning med årets säsong?

Vårt mål ligger mer på förberedelse, utveckling och prestation än resultat. Får vi ihop dessa så kommer resultaten med automatik.

Hur går dina tankar om Elitlicens för Balrog?

Vi har under de senaste fyra åren styrt om vår verksamhet och lämnat kraftiga minusresultat bakom oss och har de senaste åren gjort plusresultat när vi stängt böckerna. Det har kostat oss några divisioner men det har varit helt nödvändigt för vår överlevnad.

Hur ser du på Stockholmsinnebandyns framtid?

Självklart tror jag på Stockholmsinnebandyn. Men idag handlar det om resurser. Både vad det gäller pengar och möjligheten till att kunna trygga en spelares framtid med en bra utbildning eller möjlighet till ett riktigt bra jobb som spelaren kan och vill livnära sig på när karriären är över.

I dag finns det ingen Stockholmsklubb som kan erbjuda detta, men det finns däremot en 7-8 klubbar runt om i landet som har dessa möjligheter. Här har vi hamnat efter rejält.

Jag skulle vilja påstå att Stockholm har ett 50-tal rollspelare som skulle klara sig hyfsat/bra i SSL och ca 200 rollspelare som skulle göra det bra i Allsvenskan, men vi har nästan inga toppar.

Det har mycket att göra med att många utav våra roll- och toppspelare i Allsvenska är ganska nöjda med att prestera bra i den roll de har idag i sina nuvarande klubblag och är inte mogna eller villiga att lägga ner vad som krävs för att ta nästa steg och etablera sig till en toppspelare.

Jag säger inte att det var bättre förr, för det var det inte. Däremot så fanns det många fler spelare i Stockholm som var villiga att offra allt för att vinna och bli bäst i Sverige. Det finns det inte idag.

Det finns dock hopp. Jag ser på de yngre killarna,  som vågat ta chansen att flytta på sig för att få möjlighet till bättre förutsättningar. Och ingå i ett lag där fler spelare har samma inställning. Dessa killar är på väg att lyckas.

Så vi ska inte ge upp, utan vi ska uppmuntra spelare som vi ser och känner bör spela högre upp i seriesystemen. Våga ge dom en push så att det vågar ta nästa steg till att bli bäst i Sverige.

Det är aldrig kul att på ålderns höst sitta och vrida på sig med tankarna; tänk om jag…

Sen kan vi bara hoppas på att någon Stockholmsklubb får resurser och ekonomi att ta upp kampen med övriga topplag runt om i landet.

 

”I believe”

Tack Thony för pratstunden. 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.