Intervju med tränaren Tobias Löfvenius efter Balrogs fjärde raka seger!

Under Söndagen 28/10 tog Balrog sin fjärde raka seger genom att betvinga Runby, på bortaplan, med siffrorna 6-13 (1-2, 3-3, 2-8).

Hallå Tobias Löfvenius, tränare i Balrog!

Det blev seger mot Runby till slut. Berätta lite kort om hur matchen såg ut och vad det var som fällde avgörandet till slut?

Jag tycker att vi gör en hyfsad första period, där vi är överlägsna i allt som händer på planen, förutom att Runby är effektivare.  

I andra perioden är det kaos, Runby gör om lite i sina femmor och plockar ihop en ganska stark formation, samtidigt som de börjar lyfta långt på oss, vilket gör det lite jobbigt. Sedan åker vi på en skada på Emil Jakobsson, som behöver kliva av, vilket rör till det lite ytterligare.  

I tredje perioden går vi ner på folk för att få ordning på laget och för att höja tempot. Detta gör att Runby kroknar totalt och vi gör 8 mål i tredje perioden. 

Var det någon/några spelare som stack ut lite extra?

”Robban” Axelsson-Sjöblom var osäker på spel inför matchen, då att han varit sjuk i veckan, men kliver in och gör 5+1, vilket är mycket starkt.

Balrog har ju fått lite av en smakstart med fyra raka segrar efter den inledande förlusten mot Ackers. Tror du att Balrog kan vara med i toppen säsongen ut?

Ja det tror jag. Men vi kommer att möta lagen på övre halvan i tabellen nu, men det kommer krävas ännu bättre insatser från oss om vi ska hänga med i den absoluta toppen.

H2 är en ny serietillhörighet för Balrog. Vad tycker du om serien så här långt?

I stort är jag jättebesviken på serien, H2, som är Stockholms högsta serie, skall inte behandlas så illa som den gör. Bedrövliga planer, dåligt med tid att värma upp innan matcher och flera riktigt svaga domarinsatser. Trodde att Stockholms innebandyförbund ville visa upp det bästa av sin innebandy, men det känns som att dom skiter i vilket.

Balrog är i en ombyggnadsprocess där vi denna säsong tar första steget mot ett ”nytt” Balrog. Berätta lite om tankarna kring denna process.

Vi har försökt plockat in folk som vill träna 3 dagar i veckan, köra en proffsig fys före varje träning och vill framåt i karriären. Vi ska göra oss klara för division 1, men skall inte gå upp om vi inte är redo. Vi skyndar långsamt och rustar för framtiden.

Vi tackar ”Tobbe” för intervjun och ser fram emot hemmamatchen mot Nacka Wallenstam, Lördag 3/11 14:00 i Botkyrkahallen. Kom gärna och stötta våra Vit-Svarta krigare på plats. 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.