Kaffe, Kaka, Tredje Raka!

Med säsongens andra hemmamatch för dörren för oss i Balrog så var den stora frågan om de två raka segrarna mot Värmdö och Tumba skulle utökas till tre. På programmet för dagen stod Råsunda, ett rutinerat lag där flera av spelarna har ett förflutet i serier betydligt högre än den nuvarande.

Vi hade en tydlig plan innan matchen startade och det var att hålla upp tempot för att dra fördel av det faktum att vi hade betydligt fler spelare till match än våra motståndare, som kom till matchen med endast 11 utespelare jämfört med våra 17 (varav 15 startade matchen).

Första perioden började med lite böljande spel och det var Råsunda som öppnade målskyttet efter 03:05. Både vi och Råsunda hade bud på fler mål men det dröjde till 11:30 innan Johan Magnusson kunde kvittera med ett av sina dödliga dragskott från bakplan. 2-1 rakades sedan in av Sebastian Miedinger knappt två minuter senare efter att Rasmus From hade lossat bössan från bakplan. Men säg den lycka som varar för evigt. Råsunda kvitterar till 2-2 efter 17:40 och resultatet står sig fram till paus.

Andra perioden kom att bli vår bästa i matchen. Robert Axelsson-Sjöblom gör 3-2 efter 03:37 efter en fin individuell prestation där han bryter in från högerkanten och drar in ett dragskott. Även 4-2 (Erik Person assisterad av David Varonen) och 5-2 (Patrick Gustafsson efter fint förspel av Robban Axelsson Sjöblom) rinner in och det känns helt logiskt då vi just då spelar vår bästa innebandy i matchen. Efter 12:09 tilldelas Råsunda ett straffslag vilket blir resultatlöst efter en fin räddning från vår målvakt Rasmus Engström. Ett litet tumult sker i samband med straffsituationen som gör att Råsunda får ett matchstraff (5 minuters utvisning) samtidigt som vi får 2 minuter. Således spel fyra mot fyra och det tar drygt en minut innan Tim Isberg målar till 6-2. Råsunda sticker emellan genom att reducera till 6-3, men med endast 28 sekunder kvar av perioden utökar hemmalaget ledningen igen, till 7-3, genom Kevin Ceesay, mycket fint framspelad av Sebastian Miedinger. Det kändes bra med en fyramålsledning inför sista perioden då vi vet att vi brukar vara starka där.


Tyvärr kommer den tredje perioden att bli vår sämsta i matchen. Det börjar dock bra när Robban Axelsson-Sjöblom gör sitt andra mål för dagen efter en lysande ”crosspassning” från Andreas Zirath. Hög klass på det målet. Minuten senare reducerar bortalaget igen och ställningen är nu 8-4. När Kevin Ceesay sedan, liksom Robban, gör sitt andra mål efter 08:42 känns det som att det borde vara spiken i Råsundakistan. Tyvärr kännetecknas vårt spel av slarv och dåliga beslut vilket gör att vi bjuder in Råsunda igen. Christoffer Svanemar i Råsunda passar på att göra både 9-5 och 9-6 innan även 9-7 är ett faktum med 42 sekunder kvar. Under de sista sekunderna trycker Råsunda på för att komma ändå närmare, men då sliter Kevin Ceesay åt sig bollen och serverar Tim Isberg som kan defilera in bollen i öppet mål och fastställa slutresultatet till 10-7.

Det är givetvis skönt med tredje raka segern och givetvis är det starkt att göra tio mål framåt. Trots det är vi inte riktigt nöjda med matchen då det blev alldeles för stökigt och stirrigt, framförallt i slutperioden. Skall vi fortsätta på denna vinststig som vi är inne på så måste vi lära oss att inte tappa huvudet när vi är i ledning, och spela smartare. I slutperioden tar vi också ett par huvudlösa utvisningar som ger Råsunda chansen att komma närmare i målprotokollet, en chans som de tar två gånger om. Leder vi med 9-4 med endast 11 minuter kvar så måste vi kunna spela mer kontrollerat och vänta ut motståndarna, som ju måste hitta på något, och straffa dem när de blir för heta. Det är dock positivt att vi ändå vinner matchen och att vi kändes betydligt effektivare i målskyttet denna match, där mer än vart tredje skott gick i mål.

Rasmus From utsågs till matchens lirare vilket var extra roligt då han varit borta ett tag efter en knäskada. Det är också riktigt skönt att se att Robban Sjöblom-Axelsson kommit igång ordentligt med poängproduktionen i de två sista matcherna efter en något trög start i de två första.

Nästa Söndag 15:30 är det bortamatch i Väsby Skola mot Runby, ett Runby som senast, precis som vi gjorde förra omgången, betvingade Tumba på bortaplan. Vi går in i denna match som klara favoriter och det skall bli intressant att se om vi kan motsvara dessa förväntningar och förlänga segersviten till fyra matcher.

Slutligen en länk till en video med highlights från Råsundamatchen (tyvärr blev inte bilden den bästa men vi bjuder ändå på detta) och en intervju med Rasmus From efter matchen:

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.