Matchreferat Balrog – Umeå City

Den 25 oktober 2014 gästades Balrog Oilers av det forna SSL-laget Umeå City. Ett Umeå City som börjat säsongen ännu knackigare än Balrog och huserade inför matchen på jumboplatsen i serien. Balrog kom till matchen med en skön 6-2 viktoria och bra stämning i laget.

Period 1

Balrog börjar matchen på två femmor, där första femman tidigt tar tag i taktpinnen och sätter 1-0 genom nr 98 William Aspegren. Ha koll på det namnet för han kommer dyka upp några gånger till i detta referat. Skönt med en bra start! Umeå City är ett ungt lag med mycket fart och fläkt och det kommer skott från alla möjliga håll och kanter. Överlag reder Balrog ut det och efter knappa 5 minuter renderar Balrogs slit i en utvisning för Umeå City. Ni som följt Balrog denna säsong vet att PP brukar innebära mål, vilket det gör även denna gång. Alexander ”WIZ” Rooslien får hänga dit i öppen kasse efter föredömligt förarbete av Ville. Kort därefter reducerar dock Umeå efter ett skott utifrån där Balrog ligger lite fel i försvaret. Men vad gör det när Mr Balrog, Markus Palokangas, härmar Villes 1-0 och trycker sig förbi och lägger upp den i bortre, 3-1!  I slutskedet av perioden får Umeå en straff efter ett friläge som de förvaltar på bästa sätt och reducerar och ställningen inför andra perioden är därmed 3-2 i Balrogs favör!

Period 2

Häng med nu, för nu går det snabbt. Andra perioden blir en målkavalkad från Balrogs sida, först ut är Rasmus ”Slapshot” Malmlöf som gör 4:an, sedan kommer Palo och hänger sin andra för dagen, sen får Bengan öppet mål efter en fantastisk pass från Larsa och sedan hänger man of the match, Villiam Aspegren ,två  mål inom tre minuter och fullbordar därmed sitt hattrick! På drygt 10 minuter har Balrog gått från 3-2 till 8-2 och matchen känns klar. Kort därefter får dock Umeå in sitt tredje för dagen på en fin spelvändning där bollen går som på ett snöre. Inga fler mål faller dock i andra perioden och Balrog kan gå till vila med en betryggande 8-3 ledning.

Period 3

I den tredje perioden blir Balrog lite för bekväma samtidigt som Umeå blir lite aggressivare. Tur då att det längst bak i Balrog står en storspelande målvakt med bra kunskap om Umeås skyttar. Det är flera gånger som Johan får göra mycket kvalificerade räddningar för att hålla tillbaka Umeås attacker. Efter tio minuter av perioden är det dock Umeå som leder målmässigt, denna period, efter ett tidigt mål. Balrog vädrar lite nya spelare och Ville Heino får göra sin första balja i Balrog efter mycket fint förarbete av Lessi. Kort därpå får Ville Aspegren göra sitt fjärde mål för dagen och sitt sjunde poäng. Makalöst! Innan hesa Fredrik tjuter för sista gången denna lördag i Botkyrkahallen ,hinner även ”Wizkid” Rooslien att hänga sitt andra efter att ha lurat ner målvakten duktigt.

Sammantaget en mycket stabil insats av Balrog mot ett för dagen lite ojämnt Umeå City. Mycket kul att för första gången denna säsong få göra tvåsiffrigt! Spelare att lyfta fram är givetvis Aspegren som gör sju poäng. Men hela första femman levererar (och mer därtill) när de går 7+. Riktigt skönt att ha en sådan första femma. Annars är det kul att se spelare som kommer in och visar att de vill vara med och fightas som Lessi och Heino. Värd att lyfta är också Johan i kassen. Matcher när man drar ifrån tenderar att dra fokus från försvaret och då framförallt målvaktsjobbet men idag tycker jag att Johan gör en kanonmatch och Balrog håller sitt mål om att endast släppa 4 per match.

Nästa fight blir mot Djurgården och då blir det nog en helt annan match, men med dessa tre poäng i bagaget lär det åtminstone vara ett Balrog som kommer till matchen med ett härligt självförtroende!

Vid pennan, Niva och Bank (Vi skrev halva var)

Both comments and pings are currently closed.