Poäng för andra matchen i rad

Efter att ha tagit säsongens första seger mot Farsta för två veckor sedan var det dags för oss att försöka följa upp det med ytterligare en på bortaplan mot Rotebro. Det lyckades tyvärr inte fullt ut, men det var nära då vi hade ledningen med 3-2 med dryga tre minuter kvar av matchen innan Rotebro lyckades kvittera efter 17:04. Det gav hemmalaget tillräckligt med energi att även avgöra matcher, i sudden death, efter 01:11 när Alexander Brown tryckte in segermålet.

Vi börjar matchen hyggligt bra med Rotebro för spelet på sin hemmaplan. De lyckas spela igenom vårt försvar lite för ofta för att jag som tränare skall vara riktigt nöjd. Vi skapar dock också en räcka farliga lägen men båda lagens målvakter storspelar i kassarna. Det blir ett mål i den första perioden, efter 10:05, när Rotebro tar ledningen genom Johan Eklund, framspelad av Jakob Dahlberg. Resten av perioden flyter på som den började med ett spelskickligt Rotebro som innehar taktpinnen, men det blir inga fler mål i denna period.

I periodpausen pratar vi om att vi måste hålla Rotebro utanför vårt försvar då de i första perioden fick spela igenom alldeles för mycket. Vi behöver också öka närvaron av spelare framför Rotebros duktiga målvakt när vi avslutar.

Andra perioden börjar inte alls bra för oss. Efter endast 1:09 tilldöms Rotebro ett straffslag. Vår målvakt Adam ”Blomman” Blomberg gör sig dock ännu större än vad han är och lyckas avstyra Gustaf Lindströms avslut. Vi hinner dock knappt glädjas över straffräddningen innan Alexander Brown i hemmalaget, mycket snyggt, tunnlar en av våra spelare och drar in bollen lågt i bortre, utan chans för ”Blomman”. Det går lite för enkelt och det är solklart att vår spelare måste gå på kropp istället för att gå på en sådan enkel dragning. Men sådant händer och nu gäller det att vakna till liv för oss om det skall bli några poäng. Rotebro får ännu mer självförtroende och trummar på men efter 05:17 blir en av deras backar lite övermodiga och Robert ”Robban” Sjöblom kan sno åt sig bollen och liggande i luften pilla in bollen i mål. Ett oerhört viktigt mål för oss som då också får lite energi. Efter det målet spelar vi klart bättre och efter 11:38 är det dags igen då ”Robban” återigen sliter sig loss och inte gör något misstag när han rundar målvakten och lägger in 2-2. Det är också ställningen efter att perioden har blåsts av.

Inför tredje perioden pratar vi, återigen, om försvarsspelet, att vi måste bli mer aggressiva på bollsida och pressa Rotebros backar lite mer så att det inte får så mycket tid.

Vi spelar mycket bättre i den sista perioden och visar att vi verkligen vill vinna även denna match. Vi trycker också in ledningsmålet till 3-2 när Felix Sundbom är framme och slår in returen efter ett mycket bra skott från Tim Lentenius. Vi fortsätter att skapa chanser men Rotebro är inte heller ofarliga och det är nära en kvittering ett par gånger. Efter 11:22 drabbas Rotebro av en utvisning där den utvisade protesterar så pass mycket att han även får ytterligare en tvåa. Numerärt överläge i fyra minuter och nu skall vi förstås avgöra detta. Men vi spelar långsamt och skapar få chanser. Närmast är vi när Oliver Forslind prickar ribban från point-position. Mycket nära 4-2 där men närmare blir det inte. Istället kvitterar Rotebro, efter 17:04, då Teo Schöning drar in ett skott från långt håll som smiter in bakom ”Blomman”. Surt med så kort om tid kvar och det blir inga fler mål. I sudden tar det endast 1:11 innan Alexander Brown avgör då han får skjuta både en och två gånger. Vårt försvarsspel där lämnar mycket övrigt att önska om man säger så.

Efteråt känns det surt att inte lyckas hålla undan och då speciellt att vi inte lyckades utnyttja vårt numerära överläge i tredje perioden, något som sannolikt hade avgjort matchen. Med lite perspektiv så är nog oavgjort ett rättvist resultat över 60 minuter. Sammanfattningsvis en bra bortamatch från oss där Rotebro har klar fördel av att matchen spelas 20:00 en Fredagskväll. Personligen tycker jag att det är för dåligt att man tillåts spela på vardagkvällar då det ger hemmalagen en fördel som inte känns rättvis.

På Lördag klockan 13:00 gästas vi av Ackers, i en match mellan två lag som befinner sig i bottenskiktet av tabellen. Ackers letar efter sin första seger medan vi hoppas ta vår andra. Kom och stötta oss i Botkyrkahallen i den mycket viktiga match.

Both comments and pings are currently closed.