Seger borta mot Liiiiidingö!

I omgång 20, i division 2 Stockholm, var det dags för Borkyrkas demoner att bege sig ut till Bodals Bollhall för bortamatch mot Offensiv Lidingö.  Med sig i bagaget hade man fem segrar på sex matcher vilket har lett till att vi långsamt segat oss förbi Hammarbyhöjden och tagit över andraplatsen i serien, en placering som, när serien är slutspelad räcker för avancemang till Herrettan. Lidingö är normalt, liksom oss, ett starkt hemmalag och vi visste på förhand att detta skulle bli en svår match. Men givetvis var målet, som vanligt, att ta tre poäng, då vi inte anser något motstånd i denna serie omöjliga att slå.

I inledningen av matchen visar vi att vi skall bli att räkna med  på allvar i den här matchen. Chanser skapades på löpande band medan hemmalaget endast fick till sporadiska avslut från kanterna eller backplats, skott som inte gav vår målvakt Rasmus ”Ralle” Engström några större problem. Första målet görs nästan direkt i matchen när William Karlsson kan peta in en retur på eget skott. Efter exakt fyra minuter ligger bollen återigen i nätmaskorna bakom Lidingös målvakt. Det är Sebastian ”Midde” Miedinger som sätter dit ett distinkt avslut framspelad av Daniel Lafferentz. Vi behåller trycket och dominerar matchen på ett sätt där vi har bra fart på benen och tar bra beslut hela tiden. 12:31 är även 3-0 ett faktum när bortalagets speciella målskytt Robert ”Robban” Sjöblom sätter dit en mycket snygg backhand. Även framspelningen var av högsta klass signerad Villiam Aspegren. ”Robban” sätter även dit fyran i spel fem mot fyra när tre fjärdedelar av perioden spelats. Andreas Zirath stod för assisten då han hittade en svepande ”krosspassning” genom Lidingös box som ”Robban” drar till direkt på. I slutet av perioden slappnar vi av lite grann och Lidingös David Westerlund gör två raka mål, ett med ett dragskott från högerkanten och ett på en frislagsvariant. Perioden slutar 4-2 i bortalagets favör vilket var i underkant med tanke på hur perioden såg ut.

Rolig dialog när Westerlund träffar på vår Robin Eneroth, i dörren till omklädningsrummen, och Robin säger att Westerlund börjar skjuta in sig nu, varpå Westerlund svarar med att han snarare börjar skjuta ut sig då han satte sina två första och sedan missat ett par skott.

Vi börjar även andra perioden klart godkänt och skapar tryck. Efter 04:58 drabbas vi av en utvisning och det utnyttjar Lidingö, efter 30 sekunder av det numerära överläget, när Mikael Nyborg lyckas pillra in 4-3. Nu är det match igen och tempot trycks upp och spelet liknar mest ”Vilda Western” där alla försöker att dra snabbast. Detta passar oss väldigt illa och Lidingö radar upp chanser och har nu sug efter kvittering. Vi skapar också chanser men det är mest till följd av slumpens skördar än strukturerat spel. ”Robban” gör dock sitt tredje mål för matchen, assist Tim Isberg, med endast 5 sekunder kvar av perioden och vi går in i omklädningsrummet med en tvåmålsledning.

Inför tredje pratar vi om att vi vill komma tillbaka till strukturen vi hade i den första perioden även i tredje. Men det börjar inte bra då Mikael Nyborg gör sitt andra för dagen, vid båda målen assisterad av Lidingös poängkung Kristoffer Ruckemann. Vi svarar dock och 44 sekunder senare utökar Max Dunström vår ledning till 6-4. Lidingö kontrar dock tillbaks och gör 5-6 i nästa byte. Målskytt, återigen Mikael Nyborg. Men skam den som ger sig tänkte vår förstafemma och går således in och gör 7-5 dryga minuten efter Lidingös senaste reducering, då Andreas Zirath trycker in ett direktskott i krysset assisterad av ”Robban” Sjöblom. Skall Lidingö återigen komma tillbaks var nu frågan. Svaret på frågan blir nej, då vi har en bra period nu i matchen med lite mer stabilt spel igen. 07:44 utökar vi ledningen till 8-5 efter ett iskallt avslut av Villiam Aspegren, friställd av Max Dunström genom en överlämning tagen direkt ur instruktionsboken.  Mycket snyggt! Villiam är nu igång och passar på att servera Ludvig Bloss till 9-5 dryga två minuter senare. Nu känns det som att snöret har gått för Lidingö men de försöker ändå och tar Timeout med dryga 10 minuter kvar. Det får effekt nästan direkt när Joel Birging knackar in en retur framför mål. Vi drabbas, i samband med målet av en utvisning men spelar strålande boxplay och när den utvisade Daniel Lafferentz återkommer på banan efter två minuters vila så tar det bara 16 sekunder innan han hänger dit 10-6 med ett mycket snyggt skott i bortre krysset. Vem stod för assisten då kan man fråga. Jo, återigen Villiam Aspegren, hans fjärde poäng i matchen. Men Lidingö vill inte ge sig och Mikael Nyborg slår till igen efter 14:43, hans fjärde kasse i matchen. Men ”Robban” vill inte vara sämre så han passar på att göra sitt fjärde mål 27 sekunder efter Nyborgs mål. Max Dunström spär på till 12-7 och Johan Eriksson i Lidingö gör 8-12 efter 18:04, vilket står sig tiden ut.

Vi tar med oss, framförallt, vår förstaperiod som var mycket bra. Även den tredje är bra medans den andra bara är att glömma då vi inte alls spelade som vi vill då. När vi spelar som bäst är vi väldigt tunga att möta då vi har fart, aggressivitet samt smartness i vårt spel och så såg första perioden ut. Det är svårt att undgå att nämna ”Robban” Sjöblom som återigen hittar målet, denna gång fyra gånger, och som nu samlat ihop 50 pinnar på 19 matcher. Sedan är det självklart skönt att ha fått tillbaks Villiam Aspegren i spel för klubben då han är en klasspelare, vilket han visar idag genom att göra fyra poäng i matchen. Andreas Zirath står också för ett inspirerat inhopp efter att ha börjat vid sidan och gör ett par viktiga poäng.

Slutligen vill jag också nämna den ultimata lagspelaren, Daniel ”Laffe” Lafferentz, som, oavsett roll eller start på bänken, aldrig gnäller utan gör sitt jobb, vecka in och vecka ut. En drömspelare för vilken coach som helst.

Vi sätter nu press på Nacka och Ekerö att vinna sina matcher om inte gapet skall bli större än vad det redan är. Det är nu fyra matcher kvar för vår del i serien och vi skall göra allt som står i vår makt för att trona på andraplatsen när serien är slutspelad. Nästa match är Huddinge på hemmaplan i Botkyrkahallen, på Lördag 9/3 14:00. En kul match i matchen där är den mellan gamle Balrogspelaren Markus Palokangas och våra två f.d. Huddingespelare Robin Eneroth och William Karlsson. Jag gissar att ingen av dessa vill gå förlorande från den striden. Vi har dessutom revansch att fodra då vi förlorade på bortaplan mot Huddinge efter en usel tredjeperiod. Kom och se vilken/vilka av spelarna som vinner den interna matchen och kom och stötta oss på plats.

Both comments and pings are currently closed.