Sista hindret för avancemang undanröjt!

Vi har haft en väldigt stark trend på slutet med sju segrar på de senaste åtta matcherna och vi byggde på den till åtta segrar på de nio senaste genom att vinna mot Hammarbyhöjden med 9-3 hemma i Botkyrkahallen. Detta betyder att vi är klara för avancemang till division 1 kommande säsong med två omgångar kvar att spela då vi är klar tvåa i serien efter Åkersberga.

Det kändes på atmosfären i laget innan matchen att detta vara en speciell match, både den då, vilket är ovanligt i H2, spelades på en vardag och i och med matchens betydelse för oss i Balrog. Även uppvärmningen innan matchen kändes nervös och ofokuserad och vi fick t.o.m. starta om den och ta ett snack för att få upp kvaliteten och farten. Men det kan ju också bero på att vi mötte just Hammarbyhöjden vars uppvärmning kan ses som allt annat än seriös, men de spelar mest för att det är roligt där och har inga ambitioner att gå upp. De har dock många gamla ”rävar” som har spelat högre upp i divisionerna och som kan rulla boll. Dessutom är de svåra att möta då de hela tiden sänker tempot vilket gör det svårt att själva få upp tempot då man får driva på det helt själva.

Redan från matchstart står det klart att vi är det bättre laget denna dag. Vi dominerar stort den första perioden även om ”Höjden” sticker upp med lite farligheter signerade Anton Lithén och James Ramanius som hittar varandra på ett mycket bra sätt. Vi gör 1-0 på ett enkelt sätt då våra motståndare missförstår riktningen på ett frislag och byter. Vi tar frislaget snabbt och hittar Johan Magnusson som i sin tur hittar Sebastian Miedinger. ”Midde” gör inget misstag utan förpassar bollen enkelt i mål. Det är lågt tempo i matchen och vi har problem att få upp tempot med våra tre femmor men vi har total kontroll över händelserna. Iaf tills ”Höjden” får ett frislag och Anton Lithén hittar James Ramanius som stänker in bollen bakom Rasmus Engström i kassen. Inte mycket för ”Ralle” att göra på det skottet. Efter 17:31 tar vi, återigen, ledningen genom ”Robban” Sjöblom om snyggt framspelad av Robin Eneroth hittar nätmaskorna bakom bortalagets målvakt. 2-1 står sig perioden ut.

Inför andra perioden pratar vi om högre bolltempo och att hitta ytorna i ”fickorna” på offensiv planhalva. Vi börjar dock perioden bedrövligt och tempot är, om möjligt, ännu lägre än i första. Vi väljer då att gå ned på två femmor för att få upp tempot och skaffa lite momentum i matchen, som nu står och väger, även om vi fortfarande skapar många chanser. Efter 10:40 drabbas vi av en utvisning och nu får bortalaget sin chans att kvittera. Vi spelar dock väldigt bra boxplay och det kröns även med ett mål framåt när ”Robban” springer sig fri och hittas med en lång passning av Robin Eneroth. Ett mycket viktigt mål i det läget men säg den lycka som är beständig. Endast 14 sekunder efter detta bågar bortalagets David Bergman in från högerkanten, då vi glömmer att täcka skott, och drar in ett lågt dragskott bakom ”Ralle”. Onödigt! Men efter ytterligare en dryg minut kontrar vi tillbaks och gör 4-2 när Villiam Aspegren hittar Erik Persson som pillrar in bollen i mål. Efter detta mål tar vi över totalt och öser på med avslut mot Hammarbyhöjdens mål. Det tar dock ända till 19:00 innan den förra målskytten Erik Persson hittar ”Ludde” Bloss som drar iväg ett mäktigt dragskott från bakplan. Ställningen är således 5-2 när vi går in för att vila inför sista perioden. Intressant statistik efter två perioder med en skottstatistik på 29-11 i vår favör. Effektivitet?

Vi konstaterar att spelarna i Hammarbyhöjden börjar se slitna ut och vet att vi kommer att vinna denna match om vi håller tempot uppe och inte bjuder deras förstakedja på gratischanser. Vi börjar också bra och efter 05:46 gör Tim Isberg 6-2 efter att ha dribblat sig igenom från mittplan och sedan helt fri inte gör något misstag med avslutet. Efter 08:46 gör vi ett av de små misstag som vi inte skulle göra mot motståndarnas förstakedja. James Ramanius vinner bollen och hittar fram till Anton Lithén som inte mycket snyggt viker upp en backhand i nättaket. Klass på det avslutet. Efter drygt halva perioden tilldöms vi en straff och vi funderar på vem som skall slå den när Robin Eneroth säger, att den tar jag. Så blir det också och han gör det med den äran när han gör en lång dragning från vänster till höger och lyfter in en backhand. Svårare än så behöver det inte vara och vi leder nu med fyra bollar. Vi försöker nu hålla i bollen så mycket det går och låta tiden ticka i väg så mycket som möjligt. Det blir två mål till i matchen och båda görs av hemmaspelare. ”Midde” gör sitt andra, framspelad av ”Putte” Gustafsson efter 16:34 och ”Robban” gör sitt tredje med 3:16 kvar på matchklockan. Matchen slutar 9-3 i hemmalagets favör och avancemanget till division 1 är ett faktum.

Det känns mycket skönt att få avancemanget avklarat redan efter denna match. Nu kan vi, i lugn och ro, spela av de sista två matcherna i serien och sedan ta en kort ”break” innan vi kör igång igen och planerar för nästa säsong. Vi tycker att vi är värda avancemanget då vi är det näst bästa laget i serien efter Åkersberga. Vi har utvecklats som lag under hela säsongen och gått ifrån att ha fokus på mycket som vi inte kan påverka till att faktiskt fokusera på det som vi kan påverka som exempelvis ”nästa byte”.

Men det nästan skönaste med avancemanget är att vi nu slipper spela i den skitserie som H2 är. Det är direkt pinsamt att Stockholms Innebandyförbund helt skiter i sin högsta seniorserie (för herrar). I och med avancemanget till division 1 hamnar vi nu, återigen, i en serie som administreras av Svenska Innebandyförbundet, vilket är oerhört skönt då det då blir lite ordning runt matcherna och bättre förutsättningar generellt.

Nu spelar vi, som sagt, färdigt denna serie med matcher mot Ekerö nästa Onsdag 30/3 (Mälaröhallen) och mot Grimsta nästa Lördag 23/3, 13:00 i Botkyrkahallen. Sedan är det dags att planera för nästa säsong som kommer att bli väldigt spännande och utmanande, där vi är medvetna om att vi behöver höja oss ytterligare några nivåer på alla plan för att inte bli en dagslända i serien.

Vi vill avsluta och tacka ALLA som har hjälpt till för att göra detta möjligt, om det så är som ledare, publik, sargvakter, sekretariat, spelare osv, samt förstås våra sponsorer Assist, H2Melteknik, Botkyrkabyggen, Mcdavid mfl. Ni har en stor del i avancemanget.

Both comments and pings are currently closed.