SM-GULD!

Logo EPS, vit, beskurenBALROG BOTKYRKA TAR SITT ANDRA RAKA SM-GULD!

Liksom i de stora Innebandyfinalerna i Svenska Innebandyförbundet regi så avgjordes årets SM-Final för Parasportförbundet Licenserade Elitklass i en match. Den historiska matchen spelades I Botkyrkahallen I Södra Stockholm mellan hemmalaget Balrog Botkyrka IK och Tellus IF (Västerås). Innan matchstart så kunde man riktigt känna spänningen I luften hos både spelare, ledare och publik.

När matchen väl var igång så var det Svenska Mästarna Balrog Botkyrka som höll i taktpinnen och gick fram till 2-0, men Tellus ville inte nedslås av det och reducerade till 2-1. Balrog Botkyrka lät inte vänta på svaret utan gick fram till en 3-1 ledning som även vart siffrorna efter första perioden.

I andra så böljade matchen fram och tillbaka, lagen böt chanser I högt tempo, men det var Balrog som var det mest effektiva laget vid avslutningarna. Då signalen gick för andra perioden så hade Balrog gått fram till en betryggande 6-1 ledning.

Sista perioden startade som den andra slutade med ett mål av Balrog. Vid det läget satte Tellus allt på ett kort, vilket snabbt gav resultat och lite pirr till matchen. Man gick fram till 7-3, men sen släcktes alla hopp och inom loppet av 90 sekunder flög Balrog Botkyrka fram och gjorde hela 5 mål!!.. Matchen var givetvis över och slutade till slut med hela 14-3 till Balrog Botkyrka IK som därmed får fortsätta att vara Svenska Mästare.

“Fantastisk presentation, bra fokus och en härlig inställning. Det är det som lagt grunden till att killarna i vårt Elitlag lyckats erövra SM-Guldet två år på raken. Dom är värda varje framgång de kan få. Vi har fortsatt vår satsning på våra Parasport-lag och kommer fortsätta att satsa. Vi fortsätter att ta hem Guldet till Botkyrka och det kommer krävas mycket för att ta det ifrån oss. Nu ska vi först njuta av det här Guldet, sen bygger vi för ett tredje raka Guld, säger en av Balrog Botkyrkas eldsjälar och grundare Thony Andersson.”

Samtidigt som Parasportförbundets Licenserade Elit-klass spelade så spelades och en öppen SO-klass, Div.2 där Balrog Botkyrka också lyckades vinna en medalj i en tuff match om bronset mot Telge Hammers. Trots Bronspengen så vart Balrog Botkyrka inte bästa Botkyrkalag i den öppna SO-klassen, utan det vart Botkyrka IBK som i en mycket underhållande och nagelbitande match föll I Finalen mot IFA Karlshamn.

Här såg Karlshamn ut att gå mot en 4-3 seger, men tiondelar innan slutsignalen gick så kvitterade Botkyrka till 4-4 och “sudden” väntade. Väl I “Sudden” så visade IFA Karlshamn ingen pardon och dundrade in segermålet redan efter 25 sekunder och lyckades med det erövra Guldmedaljen I Parasportförbundets öppna SO-klass Div.2.