Sur förlust i tappad andraperiod

Så var det då dags för hemmapremiären i Botkyrkahallen, där vi förra säsongen var väldigt starka och svårslagna. Division 1 är dock lite annorlunda mot division 2, framförallt för att det är mycket bättre spelare i de andra lagen, vilket gör att man snabbt blir straffad när man gör misstag. Denna match skulle inte utgöra något undantag.

Som brukligt numera så startar vi matchen på ett bra sätt och spelar kontrollerat och med tålamod från start. Vi känns påkopplade och smarta därute med väldigt få misstag under den första perioden. När Järfälla kommer till skott så gör vår målvakt Rasmus ”Ralle” Engström spelar inspirerat och tar dessa skott. Vi skapar också en hel del chanser men vi är inte riktigt så hungriga som det behövs när chanserna dyker upp, iaf inte innan Elvis Lyttegård, snyggt framspelad av Robert Sjöblom, rundar Järfällas ”keeper” och lägger in bollen. Klockan stod då på 14.42 och det känns skönt att ta ledningen. Det känns dock inte alls lika bra när vi redan 39 sekunder senare åker på en kontring då Järfälla, lite turligt, lyckas få loss bollen i eget hörn och sedan får över bollen på andra sidan och kommer två mot två. Emil Strandvad hittar Charlie Parastatidis och 1-1 är ett faktum. En jämn förstaperiod slutar 1-1.

I periodpausen inför andra är vi nöjda och vill bara förbättra detaljer i spelet. Om man tittar i backspegeln så kanske vi borde ha pratat om vikten att minimera misstag.

Vi startar, faktiskt, bra även i den andra perioden och det byts chanser mellan lagen. Efter 02:25 drabbas Järfälla av en utvisning och vi får spela med en man mer. Det går lite trögt i spelet men vi skapar ett par bra chanser. Tyvärr så missar vår ”sistagubbe” en passning och vi åker på en kontring, en kontring där Järfälla visar att det minsann kan utnyttjade misstag som deras motståndare gör. Jens Stålhammar tar tag i bollen och serverar Alexander Rönnlund som stänker upp bollen i krysset bakom ”Ralle”.  Nu händer det någonting med vårt spel helt plötsligt och vi börjar göra misstag på misstag. Vi får ett frislag i hörnet som en av våra spelare, av någon anledning, försöker lobba över till andra sidan, men inte bättre än att det tar i huvudet på en annan av våra spelare. Bollen hamnar hos en Järfällaspelare som är fri från halva plan. ”Ralle” räddar friläget men domarna dömer straff, en straff som sedan Jimmy Carman förvaltar på ett bra sätt med en lång dragning mot backhandssidan. Det tar sedan inte ens en minut innan nästa kalldusch kommer när Järfälla tillåts slå en ”crossboll” genom hela vårt försvar och Oskar Lindgren drar in 4-1 till Järfälla. Vi släpper även in 1-5 efter 06:06 då vi pressas i eget hörn och väljer fel utväg. Vi tar Time-out efter 06:06 för att försöka få stopp på eländet men det är som en ond mardröm när vi efter 09:45 återigen släpper in ett mål i numerärt överläge samt även 1-7 kommer efter 10:19 genom Järfällas Rickard Jarnling. Det blir två mål till i perioden, 1-8 till Järfälla och 2-8 till hemmalaget efter att Johan Magnussson brutit bollen och tryckt in bollen lågt bakom Järfällas målvakt. Det finns bara ett ord som kan beskriva denna period, som slutar 1-7 till Järfälla, och det är KATASTROF.

Med sex mål i baken inför tredje perioden är ju inte utgångsläget mumma direkt. Men vi gör vad vi kan och skapar en hel del chanser. Vi reducerar också till 3-8 efter 11:31, där det återigen är Johan Magnusson som är framme och drar dit ett dragskott. Efter 16:12 drabbas Järfälla av en utvisning och med endast 12 sekunder kvar av den så ”pillar” Robert Sjöblom in 4-8 över målvaktens axel. Perioden avslutas med att Jens Stålhammar gör 4-9 och det bli också slutresultatet.

Det är bara att konstatera att vår andraperiod är alldeles för dålig där vi gör för många misstag som Järfälla inte är sena att utnyttja. De gör sju mål på elva skott i andra perioden så effektiviteten kan man inte klaga på där från deras sida. Vi skapar också en hel del chanser men istället för att sätta dit dem så är vi ”nästan” där och slår ”nästan” in bollen i motståndarna mål. Vi får ta med oss den första perioden som, liksom i premiären mot TT, är klart godkänd. Vi gör även en hygglig tredje men då är matchen i stort sätt avgjord och Järfälla backar hem.

I nästa match, i morgon Onsdag 9/10, i Frejahallen mot Gnesta (starttid 19:30), är det verkligen dags att spela bra i 60 minuter. Det är då två lag utan poäng som möts i den trånga Frejahallen och vi kommer att fightas för livet för att komma därifrån med tre poäng.

Both comments and pings are currently closed.