Surt poängtapp mot Lidingö!

Efter förlusten borta mot Ingarö var det ett mycket revanschsuget Balrog som äntrade banan på hemmaplan i Botkyrkahallen. Tre poäng skulle bärgas, ingenting annat var aktuellt för dagen. På andra sidan denna gång återfann sig Offensiv Lidingö som varit lite ojämna denna säsong och varvat bra prestationer med sämre. Noterbart är också att laget styrs av Södertäljelegenden Esa ”Lainen” Karvonen.

I den första perioden kommer hemmalaget ut som hungriga ”demoner” som var ute efter Lidingöspelarnas själar. Stora delen av perioden kännetecknas av spel mot Lidingömålet där bortalagets keeper får jobba hårt för att freda sitt mål. Detta leder till 1-0 efter 05:02 efter att Ludvig bloss dragit dit en stenhård volley på backhand. Ett otroligt snygg mål med hög svårighetsgrad. Efter 09:21 ringer det igen bakom Lidingös målvakt. Denna gång är det Max Dunström som förvaltar en passning från Tim Isberg och drar upp den i nättaket. Trycket består även efter 2-0 men det tar nästan precis sju minuter innan det är dags för nummer tre för hemmalaget. Tim Isberg hittar ett dragskottsläge på högerkanten och drar dit den. Lidingö lyckas reducera dryga minuten innan paus genom Joel Birging efter att vi går bort oss på backsidan. Perioden slutar 3-1 i hemmalagets favör och att ledningen inte är större skall Lidingö vara glada för.
I andra perioden börjar vi att spela mer kontrollerat men har fortfarande initiativet. Efter 06:51 gör Daniel Lafferentz 4-1 och exakt minuten efter drar ”Putte” Gustafsson upp en kontring där han hittar Andreas Zirath. ”Zirre” gör inget misstag utan drar in bollen direkt i det tillspillogivna målet. Tyvärr så lyckas vi inte riktigt behålla kontrollen efter detta mål utan resten av perioden är det mycket fram och tillbaks vilket gynnar Lidingö som skapar mer lägen än de har gjort hittills på hela matchen. Lidingö reducering till 2-5 kommer också, föga oväntat, när Alexander Neigklick rakar in en retur efter 09:23. Resten av perioden är helt jämn och vi har inte riktigt den kontroll som vi ledare skulle vilja utan vi börjar istället ta sämre och sämre beslut och förlora mer och mer närkamper. Noterbart är också att Lidingö byter målvakt och skickar in den gamla Älvsjö- och Djurgårdsbekantingen Danne Wiberg i målet. Han storspelar och lyckas ta de bollar som vi skickar på mål. Samma gäller för vår målvakt Jonathan Holst-Lindén som får en hel del svåra lägen som han avstyr med bravur. Trots många chanser blir det inga fler mål i denna period och vi går in i paus med en tremålsledning.
Inför den sista perioden pratar vi om att vi vill kontrollera resten av matchen och inte ge Lidingö chansen att komma närmare och få ”häng” målmässigt. Detta håller under de första 3-4 minuterna då vi skapar en hel del chanser utan att få in bollen. Efter 04:28 går vi bort oss och Lidingös speciella målskytt Kristoffer Ruckemann kliver in i handlingen och gör sitt första mål för dagen. Nu har Lidingö momentum på sin sida och de ”lassar” bollar på kasse. Vi har en del kontringslägen men tar dåliga beslut så att Lidingö kan kontra tillbaks på dessa. Efter 10:21 skickar Ruckemann in sitt andra mål och nu är ledningen bara ett mål i vår favör. Vi förvaltar sedan en kontring när Lidingö gör ett räknefel och ”Ludde” Bloss blir helt fri och drar in bollen direkt. Det är nu dryga 4 minuter kvar och det känns som att detta mål är det som avgör matchen. Men så blir det inte utan efter 16:27 reducerar Lidingö till 5-6, ett mål där domarna tyvärr missar att vi skall ha frislag innan då en av deras forwards trycker till en av våra backar i ryggen. Men domarna är mänskliga och gör också misstag. Tyvärr var tidpunkten för detta misstag olycklig för oss denna gång. Och värre skulle det bli då Philip Hansson lyckas vinkla in 6-6 från dålig vinkel efter att vi tappat boll bakom eget mål. Ett otroligt surt mål att få emot oss och nu har vi två och en halv minut kvar att avgöra detta. Tyvärr drar William Karlsson på sig matchens första utvisning efter 18:31 och Lidingö får nu en gyllene chans att stjäla alla tre poängen. Men under dessa 91 sekunder spelar vi lysande Boxplay och skapar även en del vassa lägen. Tyvärr blir dessa chanser resultatlösa och matchen slutar 6-6.
Efter slutsignalen känns det förbannat surt då detta är en match vi skall vinna. Vi spelar ut Lidingö under den första halvan av matchen och siffrorna 5-1 är smickrande för dem. Tyvärr så tappar vi i intensitet och slutar även att spela smart, vilket ger Lidingö en väg tillbaks in i matchen. Under den andra delen av matchen spelar vi bara stundtals bra och när vi gör det så är vi inte tillräckligt effektiva. Lidingö får utdelning på sitt mer cyniska spel där de lassar mer på kasse och är heta på returerna. Dessutom gör vi några misstag som hjälper dem ytterligare att komma närmare i målprotokollet. Men vi tar med oss den första halvan av matchen och jobbar vidare. När vi kan spela 60 minuter på det sättet så blir vi enormt svårslagna så framtiden ser ändå ljus ut.
Nu tar vi sats mot nästa Söndag då det är Huddinge på bortaplan i Fleminghallen som står på programmet. Både vi och Huddinge kommer att vara enormt hungriga efter en seger så räkna med en intressant match. Väl mött där. Highlights från matchen kan ses i länken nedan.
Both comments and pings are currently closed.