Tillbaks på segerstigen!

Efter två raka segrar innan juluppehållet gick vi på nöten förra helgen mot seriesuveränen Åkersberga. I en rekordjämn serie där det endast skilde några poäng mellan plats 3 och plats 11 så var det läge att vinna bortamatchen mot Värmdö. Det blev också tre poäng då Värmdö betvingades med 9-4 i vår favör.

Vi startar den första perioden på ett mycket bra sätt och dominerar spelet på banan. Det är full fart på benen, många vunna närkamper och en hel del fina kombinationer. 05:33 in i perioden åker Värmdö på en utvisning efter en solklar fasthållning. Det tar endast 30 sekunder innan ”Putte” Gustafsson hittar Andreas Zirath, som trycker in ett skott i mål bakom Värmdös målvakt. Resten av perioden kännetecknas också av bra spel från vår sida, även om Värmdö sticker upp då och då. Men när de gör det stod vår, för dagen, mycket duktiga målvakt ”Jonte” Holst-Lindén i vägen.  Det är ett pärlband av chanser som raddas upp från bortalagets sida. Vi skjuter från kanterna, från slottet, från backplats, i frilägen och med direktskott efter sidledspass. Dock resulterar, otroligt nog, inget av dessa i mål. En otrolig ineffektivitet helt enkelt. Istället sticker Värmdö upp och kvitterar med fem minuter kvar av perioden, och 1-1 står sig perioden ut. Detta resultat speglar på intet sätt matchen där vi borde varit i ledning med minst 2-3 bollar.

I periodpausen pratar vi om att köra på och behålla intensiteten från första, men lika andra matcher går vi ned i tempo lite grann och låter Värmdö ta över och styra spelet betydligt mer än i första perioden. Det resulterar också i att Värmdö tar ledningen med 2-1, efter 03:52, när Jesper Nilsson drar in bollen i mål. Perioden efter målet kännetecknas av klar Värmdödominans och det är väldigt skönt när vi kan förvalta en kontring till 2-2, efter knappt halva perioden, där Daniel Lafferentz påpassligt är framme på pass från Andreas Zirath. Det ger oss mer energi och nu är det en helt jämn match där båda lagen byter chanser. Efter 18:36 får ”Robban” Sjöblom chansen och gör denna gång inget misstag utan drar in ett stenhårt dragskott i nättaket. Vi följer upp detta med att göra 4-2 efter 19:13 (David Varonen), 5-2 efter 19:33 (William Karlsson) och 6-2 efter 19:59 (Sebastian ”Midde” Miedinger). Således fyra mål inom 1 minut och 23 sekunder. Den brist på effektivitet som fanns i första perioden förbyttes således i grym effektivitet när matchen står och väger. Otroligt skönt förstås.

Inför sista perioden vill vi verkligen undvika att släppa in Värmdö i matchen igen och pratar där om att fortsätta våga men att spela med lite större marginaler för att inte ge hemmalaget chansen till reducering. Efter 02:44 åker vi dock på en utvisning. Vi spelar dock lysande Boxplay och i de sista skälvande sekunderna av utvisningen kontrar ”Midde” in 7-2. Även om det går fort i innebandy så känns det som att proppen går ur här för Värmdö. När vi sedan dryga två minuter senare utökar till 8-2, återigen av Midde, hans tredje mål för dagen, är matchen i stort sett över. Efter 12:24 gör vi även 9-2, ”Robban” Sjöbloms andra för dagen. Sedan spelar det ingen större roll att Värmdös poängspruta Petter Ericson-Hållén gör två reduceringsmål under de sista fem minuterna. Tre poäng är ett faktum och slutresultatet skrivs till 9-4 i vår favör.

Matchen avgörs i slutet av andra perioden och det var skönt att vi kunde visa lite effektivitet då vi inte gjorde det i första perioden. När vi sedan utökade ledningen i tredje orkade inte Värmdö komma tillbaks. Kul att Sebastian Miedinger fick göra sitt första hattrick för säsongen och även kul att se Rasmus Johansson, vårt nyförvärv från Nykvarn, göra en mycket bra comeback efter en efterhängsen ljumskskada.  ”Jonte” Holst-Lindén, var också mycket bra i målet.

Both comments and pings are currently closed.