Trendbrott, ÄNTLIGEN Seger igen!

Efter sju sorger och åtta bedrövelser, under de senaste fyra matcherna, så kändes det lite som att det var nu eller aldrig som det var dags att vinna om vi skall ha en chans att hänga med på den övre halvan i tabellen. Det var smedgärdshallen ute i Upplands-Väsby som var skådeplatsen för matchen och det var Grimsta som var vår motståndare, ett Grimsta, som precis som vi, haft en dålig trend på slutet. Frågan var vilket lag som skulle lyckas bryta trenden.

Det börjar inte speciellt bra när det visar sig att en av domarna är försenad till matchen p.g.a. köproblem, något man inte borde vara speciellt förvånad över när det gäller den, av Stockholm Innebandyförbund, otroligt lågt prioriterade H2, som ju faktiskt är Stockholms högsta för seniorer. Det tar lite udden av matchstarten och när matchen väl drar igång så är vi inte riktigt på tårna utan känns sömniga. Båda lagen byter lite halvchanser och det tar ända tills 07:13 innan Grimsta tar ledningen med 1-0, genom den gamla ”räven” Håkan Fröberg, som trycker sig in mot kassen och placerar skottet lågt i bortre. Strax efter detta åker vi även på en utvisning men lyckas freda oss på ett bra sätt. Vi spelar upp oss ju länge perioden pågår men det dröjer ända till 8 sekunder före slutet då Grimsta får straff, som de dock missar efter en mycket snygg räddning av vår målvakt Rasmus Engström. Då var den perioden över trodde många men med EN sekund kvar av perioden så tilldöms även vi en straff. Till skillnad från Grimstas så resulterar vår i mål av den speciella målskytten ”Robban” Axelsson-Sjöblom. Efter målet är det tekning och sedan är perioden slut.

Inför andra så känns det som att vi, iom det sena målet, har momentum på vår sida och det visar vi genom att ta ledningen med 2-1, efter knappa två minuter, genom Max Dunström assisterad av Rasmus From. Resten av perioden blir ganska sönderhackad av utvisningar där vi först drabbas av två stycken i tät följd och tätt därefter åker även en Grimstaspelare ut. Inget av lagen lyckas dock få in bollen i motståndarmålen under dessa tillfällen. Efter att Grimsta har blivit fulltaliga efter sin utvisning,  med start ungefär 12 minuter in i perioden, har vi en väldigt virrig period där vi tar många dåliga beslut och ”Ralle” i kassen räddar oss flera gånger. Efter 14:37 kan inte ens ”Ralle” stå emot utan Grimstas Andreas Jansson trycker in ett hårt dragskott från vänsterkanten efter att ha fått tillåtelse att vandra hela vägen från höger till vänster. För dåligt försvarsspel av oss i den sekvensen och det är kvitterat. Men knappt två minuter senare är det, återigen, dags för oss att ta ledningen. Denna gång är det Robin Eneroth som, mycket smart, drar på sig en Grimstaforward och hittar Tim Isberg med en passning bakom ryggen. Tim får öppen gata och sätter full fart och avslutar med en hårt skott som letar sig in bakom Grimstas keeper. Vi dominerar resten av perioden och nu känns vi som det starkare laget.

Vi startar även riktigt bra i tredjeperioden med mer kontrollerat spel och bättre försvarsspel. Vi styr och ställer där ute och efter 05:08 är det dags för straffslag för oss igen. ”Robban”, som ju satte den första straffen, försöker med samma variant som han lyckades med vid första straffen men olyckligtvis var det fortfarande lyse i hallen och målvakten satt denna gång på plats när ”Robban” skulle lägga in den. Men vad spelar detta för roll då det endast tar 35 sekunder innan Sebastian Miedinger hittar fram med en lysande pass till Daniel Lafferentz. ”Laffe” gör inget misstag utan sprättar dig den snyggt och nu känns det som vår match helt och hållet. Men av någon anledning börjar vi spela ”svårt” igen efter det målet och efter att vi misslyckats med 3-4 dribblingar i egen zon så välkomnar vi Grimsta in i matchen igen, efter 09:21, och nu leder vi endast med en boll igen. Efter målet tar vi dock tag i sakerna igen och Tim Isberg ser, två minuter exakt efter Grimstas reducering, till att ledningen för oss är två mål stor igen då han framspelad av Patrick ”Putte” Gustafsson, stänker in 5-3. Efter 13:50 drabbas vi av en utvisning och Grimsta passar då på att ta Timeout. Den verkar ha hjälpt dem då Sebastian Spåls gör 4-5 efter 14:59 med en skott från vänsterkanten som letar sig in vid första stolpen. Vi drabbas dock inte av panik utan utökar ytterligare en gång ledningen till två, när Tim Isberg gör sitt tredje för dagen. Målet föregicks av en 50/50-situation på mitten som kunde ha gått åt vilket håll som helst. Men nu vann vi den och detta ledde till detta mål. Grimsta försöker men vi håller dem stången på ett bra sätt, men trycket ökar när David Varonen blir utvisad efter 18:22 och Grimsta reducerar igen med 53 sekunder kvar. Denna gång tappar vi inte heller huvudet och håller i bollen nästan matchen ut. Grimsta får ett farligt frislag på deras högerkant med två sekunder kvar men detta skott täcks bort av oss och tre poäng är ett faktum. Otroligt skönt!

Jag tycker inte att vi kommer riktigt upp i vår högsta nivå i denna match, men vi visar ändå styrka som tar tre välförtjänta poäng om man ser till 60 minuter. Vi blir bättre och bättre ju längre matchen lider och är under den sista delen av matchen klart bättre än Grimsta.

Vi bjuder dock in Grimsta i matchen flera gånger när vi tappar huvudet, i perioder, och skall spela svårare än vad vi klarar av. Detta måste bort om vi skall vara med in toppen av division 2 då vi blir oerhört hårt straffade då.

Emil Jakobsson blev matchens lirare efter en mycket gedigen insats och sedan måste jag även framhålla Tim Isberg som gjorde tre mål och även i övrigt visade upp ett spel med stort hjärta. Skönt också att ha Robin ”Rot” Eneroth tillbaks efter att ha varit bortrest då han bidrar med ett stort lugn i sitt spel. I Grimsta visade ”Mischa” Kamerer att han fortfarande har kvalitet i sitt spel, där han var helt omöjlig att ta boll av.

Med den nufådda energin som denna seger ger blir det extra intressant då vi i helgen, Lördag 15/12 14:00 i Botkyrkahallen, bjuder in Ekerö, ett Ekerö som har imponerat och är ett topplag i H2. Vi siktar dock på seger även i denna match, som i alla matcher, och vill gå till julvila med kontakt med toppen i serien. Kom gärna och stötta oss då. Det känns nu som att vi är på gång igen och vi kommer att sälja oss dyrt samtidigt som vi hoppas bjuda på fin innebandy.

Both comments and pings are currently closed.