Viktig seger mot Huddinge på hemmaplan!

Det var en mycket viktig match som spelades igår, Lördag 9/3 i Botkyrkahallen, och då inte bara för oss utan också för Huddinge, som ligger oroväckande nära att få spela i division 3 kommande säsong. Vi i Balrog har, historiskt, haft svårt mot just Huddinge och vi förlorade också mot dem på bortaplan i höstas, trots att vi var det bättre laget större delen av matchen. För vår del, med fyra matcher kvar av serien, och med en bra chans att avancera till division 1 kommande säsong, så kändes det som en nyckelmatch, dels för att fortsätta vår vinstsvit och dels för att inte låta huvudkonkurrenten om platsen i division 1, Nacka, komma närmare och få vittring.

När matchen väl drar igång visar vi direkt att det är Huddinge som skall rätta sig efter oss och inte tvärtom. Spelet är kontrollerat och vi får med oss samtliga spelare i både anfalls- och försvarsspel på ett mycket bra sätt. Lägg till några riktigt fina kombinationer från vår sida så har Ni matchbilden de första 10-15 minuterna av matchen. Huddinge har inte mycket att komma med och vi gör också 1-0 då Andreas Zirath stänker in 1-0 på pass från Rasmus From. Ett mycket distinkt avslut som går rakt upp i nättaket bakom Huddinges målvakt. Trots det bastanta spelövertaget så har vi svårt att omsätta våra chanser i mål. Under de sista fem minuterna får Huddinge mer att säga till om och efter 18:02 är det kvitterat då Albin Bjerhag hittar fram till Simon Sköldborg, som styr bollen i mål. Oavgjort efter den första perioden känns långt ifrån rättvist men så kan det bli när man är dåliga på att utnyttja sina chanser.

Inför andra perioden så konstaterar vi att vi spelar bra och att det bara är att hålla igång spelet så kommer det att resultera i fler mål framåt till slut. Det gör det också, men först tar Huddinge ledningen med 2-1 efter 18:02 då vi chansar i vårt anfallsspel och glömmer bort Huddinges Marcus Broby som helt fri stänker upp ett stenhårt handledsskott bakom Rasmus ”Ralle” Engström i hemmamålet. I kölvattnet till detta mål så skapar Huddinge några fler chanser men vi släpper inte in några fler mål i den andra perioden. Kvitteringen kommer istället efter 06:11 då Johan Magnusson använder sitt mäktiga dragskott och bollen hamnar i krysset bakom Huddinges keeper. Målet var en frukt av ett grymt byte av vår tredjefemma där vi trycker ned Huddinge djupt i sin egen zon, vilket är precis det sättet som vi vill spela på. Vi är dock inte nöjda där utan drygt tre minuter senare tar vi ledningen genom Sebastian Miedinger som hittar bortre med ett handledskott, framspelad av Daniel Lafferentz. Nu har vi fått upp ångan och dominerar spelet igen. 11:08 är det dags igen då Villiam Aspegren hittar Andreas Zirath med en ”crosspass”. ”Zirre” gör inget misstag utan trycker, för andra gången i matchen upp bollen i nättaket. Både vi och Huddinge skapar en del under de sista nio minuterna men resultatet 4-2 står sig perioden ut.

Dags så för den sista akten, en period som vi helt vek ned oss i när det gäller höstens match mot Huddinge. Vi bestämmer oss för att detta inte skall ske igen. Perioden påbörjas också på ett lysande sätt när William Karlsson har ”show” och drar två Huddingespelare innan han serverar Patrick Gustafsson en passning, där ”Putte” bara kan rulla in bollen i öppet mål. Nu är det en tung uppförsbacke för Huddinge och den blir inte mindre motig då Robert Sjöblom stänker in 6-2, efter att Huddinge drabbats av en utvisning. ”Putte” Gustafsson står nu för assisten med en snabb direktpass. Efter detta mål tar Huddinge Timeout och vi förväntar oss att de nu skall pressa högt och spela med cyniskt med fler bollar på mål. Riktigt så hård press blir det inte och vi tar enkelt bort deras försök att lägga bollar enkelt på mål. Våra backar gör ett grymt jobb när det gäller det senaste. Efter 14:34 får dock Huddinge utdelning. Det är återigen Marcus Broby, som denna gång drar in ett av sina patenterade dragskott från kanten lågt i bortre. Nu sätter Huddinge tryck men vi står upp bra och ”Ralle” spelar bra i kassen när Huddinge skapar sina chanser. Huddinge tar ut målvakten med minuten kvar och lyckas få till ytterligare en reducering, till 4-6, med 46 sekunder kvar. Nu vill vi inte låta dem komma närmare men vi lyckas inte riktigt hålla dem från att skjuta. Det tar Elvis Lyttegård fasta på och skjuter in 5-6 med åtta sekunder kvar av matchen. Vi sätter in vår bästa tekare, Robin Eneroth och han lyckas lura Huddingespelaren så att han tilldöms ett frislag. Vi spelar hem bollen och sedan ned djupt i Huddinges zon och matchen är över.

Med lite perspektiv till matchen så kan vi konstatera att det var en helt rättvis seger om man ser till 60 minuter. Det blev onödigt spännande på slutet men vi lyckades ändå rida ut stormen och tre poäng var ett faktum. Vi kommer kanske inte upp i max i vårt spel men stora delar av matchen så kontrollerar vi det som sker på banan, vilket är precis det som är målet med vårt spel. Vi tar bra beslut, har långa anfall och sårar Huddinge när vi får chansen. En bra prestation helt enkelt. Nu är det endast tre matcher kvar av serien och vi har satt oss i ett väldigt bra läge för avancemang till division 1. Matchen lirare blev William Karlsson som gjorde en stabil insats på sin forwardsposition. Jag vill även berömma vårt relativa unga backpar Johan Magnusson och Rasmus Johansson som gör en bra match tillsammans med tredjekedjan, bestående av Sebastian Miedinger, David Varonen och Daniel Lafferentz.

Vi behöver, dock, förmodligen, vinna två av de tre återstående matcherna för att hålla Nacka bakom oss. Men det kan också räcka med en om seriesuveränen Åkersberga vinner mot Nacka på Lördag i Åkersberga Sporthall.

Nästa match är redan på Tisdag, 19:30, i Botkyrkahallen, då vi tar emot Hammarbyhöjden, ett ”Höjden” som alltid är en svår motståndare då de har många rutinerade spelare som är duktiga på att spela innebandy. Kom gärna och stötta oss på Tisdag då vi behöver allt stöd vi kan få för att vinna denna match.

Both comments and pings are currently closed.