Matchreferat Balrog – Team Thorengruppen

Coach Prim ger oss sina tankar och ett referat på hemmapremiären mot Team Thorengruppen, som vi vann med 8-7 efter förlängning!

Vi kommer från en träningsvecka med bra närvaro och intensitet på träningar. Taggade för revansch från förra helgen! Vi startar matchen med 3 kedjor och 2 backpar som vi tränat i veckan för spela ihop oss och förbereda oss på ett bra sätt. Vi får en ordentlig genomkörare till uppvärmning, så nu har de flesta i laget sett det mesta av Hallunda.

Vi startar matchen lite oturligt med en inbrytning av Villiam som fälls och resultera i en kontring som dem gör mål på. Annars är det bra intensitet och vi spelar oss fram till bra målchanser. Fem minuter senare trycker Alex in kvitteringen 1-1. 15 minuter in i första åker vi på en tvåa då Palo brottats lite väl hårt i offensivt sarghörn. Vi missar markering i boxplay och dem trycker in 1-2.

Period två startar och vi trycker in 2-2 ganska tidigt av Undertecknad. Lika snabbt så släpper vi tyvärr en kasse 2-3. 12 minuter in i matchen kvitterar vi till 3-3 av Jake och samma minut hinner dem också göra 3-4. Det känns som vi tappar lite momentum och vi går ner på 2 femmor. Det ger utdelning då Malmlöf trycker in 4-4 efter 16 minuter av perioden.

Domarna tar ovanligt lång tid på sig att rapportera målet och vi på sidan börjar misstänka att det är något fel, mycket riktigt Robban Johansson har spelat färdigt då han inte står med i matchprotokollet. Vi spelar resten av perioden i boxplay och släpper endast in en kasse till 4-5. Mycket bra slit trots slarv i protokollet.

Första halvan av tredje perioden står och väger med chanser åt båda hållen men på två minuter har dem gjort både 4-6 och 4-7. Vi tar timeout och samlar krafterna. Efter att vårt effektiva powerplay fått chansen så står det 5-7 efter ca 15 minuter. En halvminut senare är det dags för Malmlöf igen och vi har 6-7. Med ca två minuter kvar att spela och med spel utan målvakt så trycker Alex in sitt andra mål och vi har kvitterat. Matchen går till Sudden och där behöver vi två minuter för att Villiam äntligen skall få sätta dit den och två poäng trillar in i kassan.

Med grymt bra slit och bra moral visar vi att vi är en motståndare som motgår allt förstånd!

Both comments and pings are currently closed.