Matchreferat Balrog – Täby FC

Balrog kom till denna match med en förlust i förlängning mot Djurgården i ryggen. En förlust som dock inte hade känslan av en vinst, i och med avslutningen av matchen. På andra sidan väntade Täby. Ett Täby som enligt många experter överraskat stort i säsongsinledningen.

Period 1

I inledningen av matchen står Balrog och sover och uppträder allmänt lojt och Täby tillåts kontra (efter märkliga bolltapp) och slå fina diagonalare till fria medspelare. Det är tur att Jake kan avbryta blödningen och sätta 1-2 på fin pass från Blank. Kort därefter resulterar ytterligare en kontring för Täby i mål. Ett powerplay senare kan dock samma Jake reducera, även denna gång assisterad av Blank. Domarna tilldömer senare en utvisning för Balrog, i det följande boxplayet utökar Täby sin ledning och kan gå till pausvila med en 4-2 ledning.

Period 2

Andra perioden och det är ett bättre Balrog på banan. Framförallt första femman etablerar bättre spel och Ville får i den andra perioden göra ett hattrick, dessvärre hinner ett Täbymål emellan för att hindra att det blir ett äkta hattrick. Kvitteringen till 5-5 är dock ett riktigt innebandygodis där Blank först vänder bort sin forward och slår en cross till Prim som kan hitta Palo med en lika öppnande passning. Palo hittar sedan Ville som bara kan raka in bollen i öppet mål. Otroligt vackert mål som konkurrerar med Roos bakåtvända volley mot Wibax som årets mål  Botkyrkahallen.

Period 3

Tendensen är till en början att matchen håller på att glida över mer och mer i Balrogs favör. Chanser skapas men ett misstag i offensivt hörn leder till kontring åt andra hållet och Täby har återigen ledningen. Balrog stretar på men efter ett boxplay kan Täby utöka sin ledning. Balrog får fortsätta jaga och i PP kan Roos hänga dit reduceringen efter en fin öppnande pass från Palo. Resten av matchen blir en jakt, men Balrog kommer inte närmare och Täby tillåts i slutsekunderna i tom kasse fastställa slutresultatet 6-8.

Sammantaget

Ibland är innebandy konstigt. Första femman går 4-0  och levererar som de ska medan andra femman släpper 6 kassar utan att egentligen skapa något framåt. Det är under all kritik och det kan verkligen krävas betydligt mer av samtliga spelare i Balrog som inte spelade i första femman mot Täby.  Varje spelare får gå till sig själv och reda ut vad som gick fel. Det brast i såväl huvud, som klubba och ben och det håller inte!

Annars vill jag lyfta upp Blank i dagens match som förutom resolut spel bakåt levererade 3 fina assist . Broadwayhatten till honom!