BALROG TILLBAKA PÅ TRONEN MED ETT NYTT SM-GULD!

I helgen avgjordes SM i Innebandy för licenserade spelare i Parasport Förbundet. Arrangemanget genomfördes i Botkyrka och Botkyrkahallen med Balrog Botkyrka IK och Parasportförbundet som arrangörer.

 

Efter en mycket tuff lördag med tre matcher stod det klart att Balrog Botkyrka IK´s Para-lag tagit sig till den första av två semifinaler på söndagen. Glädjande nog var det dess grannar Botkyrka HIB som stod för motståndet och efter en av flera tuffa drabbningar under helgen så kunde Balrog spela till sig Final-biljetten. I den andra semifinalen stod det mellan Rycket från Härnösand och Tellus från Västerås. Det var en mycket välspelad match som svängde rejält och där det krävdes Sudden Death för att skilja lagen åt och väl där så avgjorde Rycket och tog sig till Final mot Balrog.

 

När det var dags för finalen så klev två taggade och fokuserade lag in på planen, inför en entusiastisk och påhejande publik. Matchen började helt i publikens smak med chanser åt båda hållen, men det var Balrog Botkyrka IK som med två snabba mål de första 8 minutrarna tog ledningen och tvingade Rycket till ett mer offensivt spel, som Balrog inte var sena på att utnyttja med sitt snabba passningsspel. Balrog gick till pausvila med 4-1. Och med två snabba mål de första 40 sekundrarna av andra perioden så avgjordes årets SM-Final.

 

”Balrog har genomgått ett stålbad som klubb och har parallellt med det alltså satsat på att starta upp både ett Parasport lag för Eliten och även ett breddlag. Killarna i Elit-laget har verkligen tagit till sig vår satsning och det är en fröjd att se på vilket sätt dom visar sin uppskattning för klubben. Att den satsning vi gör på dom, redan gjort att laget kan få kalla sig Svenska Mästare och att GULDET är tillbaka i Botkyrka är helt Magiskt, säger en av Balrogs eldsjälar och grundare Thony Andersson.”

 

Balrog Botkyrka är alltså tillbaka på Tronen och kan ytterligare en gång titulera sig som Sveriges bästa innebandylag. Parasportföbundet var inte sena med att tacka för en mycket välorganiserad och väl genomförd turnering och meddelade samtidigt att Botkyrka kommun och Balrog får även arrangera 2016-års SM för licenserade spelare i Parasport Förbundet. Som planeras i slutet av april 2016.

 

Bronsmatchen vanns för övrigt av Tellus från Västerås.

 

FORZA BALROG!  SM-GULD!

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.