Gästerna från ”öjn” detroniserade!

Efter förra fredagens sura förlust mot Nacka Wallenstam (5-6) så var det dags för hemmamatch igen, i Botkyrkahallen, där vi inte har förlorat tidigare i serien denna säsong. Motståndet denna gång stavades Ingarö, ett Ingarö som satsar ungt och jobbar på lång sikt, men ändå, innan matchen hade knaprat ihop 35 pinnar på 20 matcher. Inte illa för ett lag som tackat nej till uppflyttning till division 1 kommande säsong då de inte anser att de är redo än för att ta klivet. Vid vårt möte på deras hemmaplan fick vi smaka den sura torskens sötma (8-9) så vi var dubbelt revanschsugna, dels för denna match med även för förlusten mot Nacka senast.

Vi startar matchen på ett mycket bra sätt där det är vi som har kontroll över händelserna på banan och Ingarö tillåts bara sticka upp i sporadiska anfall. Vi har dock svårt att få in bollen när vi skapar våra chanser och det dröjer till 09:32 innan Sebastian Miedinger, framspelad av Erik Persson, kan göra 1-0. Efter 14:27 drabbas vi av en utvisning och nu förväntar vi oss tryck från Ingarö, som var mycket bra i PP på hemmaplan. Istället snor Robert Sjöblom åt sig bollen och hittar Patrick ”Putte” Gustafsson som trycker in 2-0, efter endast sex sekunder av bortalagets numerära överläge. Vi spelar riktigt bra i numerärt underläge även under resten av utvisningen. 3-0 kommer också med 2:30 kvar av perioden. Det är återigen Sebastian Miedinger som på egen hand snor bollen, tar ett skott som målvakten räddar, men trycker sedan in returen. Perioden slutar 3-0 till hemmalaget och det känns som att vi har det mesta under kontroll. Under den sista halvan av perioden fick dock Ingarö lite för många lägen i vårt slott, något vi tog upp i omklädningsrummet inför andra perioden.

Vi har, på slutet, Nackamatchen borträknad, varit bra i första perioden och sedan tappat lite i andra och det gör vi också denna gång. Vi har inte lika bra kontroll och Ingarö får mer att säga till om. De reducerar också till 1-3 genom Axel Bäckström efter 05:45. Men som tur är går vår förstafemma in och gör ett mycket bra byte direkt efteråt, vilket leder till att Emil Jakobsson kan smälla in 4-1, endast 23 sekunder efter Ingarös reduceringsmål, med ett härligt handledskott rakt upp i nättaket. Vi tar vara på momentumet i matchen och omsätter även en kontring i mål, minuten senare. Villiam Aspegren gör då sin första poäng i matchen då han serverar Adam Siewer, som gör en mycket bra prestation vid sitt avslut. Efter detta mål känns det som att vi skall kunna kontrollera matchen men Ingarö vill annat. De sätter in en hög press och vi slarvar lite grann när vi skall spela oss ur den. Vips så har Ingarö reducerat till både 2-5 (Kim Kallio) och 3-5 (William Rennerfeldt) och då är det fortfarande fem  minuter kvar av perioden. Efter 16:22 gör dock ”Robban” Sjöblom ett mycket viktigt mål till 6-3, vilket också blir den ställning vi tar med oss inför sista akten.

Starten av tredje blir lite upphackad av utvisningar, en där vi blir utvisade och en där Ingarö drabbas. Det faller dock inga mål även om det inte saknas chanser. I denna period är det en ”pistolduell” på banan dvs full fart med spelvändningar åt båda hållet, något som knappast gynnar oss som vill ha kontroll då vi är i ledning med tre bollar. Vår målvakt, för övrigt mycket bra i hela matchen, Rasmus Engström briljerar med ett flertal högklassiska räddningar när Ingarö får sina chanser och Ingarös målvakt gör detsamma när vi får våra. Matchen avgörs, i stort sett, när Daniel Lafferentz drar in 7-3 i bortre efter 09:42, efter en mycket snygg överlämning av Sebastian Miedinger.  Strax efteråt åker vi på en utvisning, men precis som tidigare städar vi av den på ett mycket bra sätt. 8-3 (Tim Isberg) och 9-3 (Putte Gustafsson) snickras också till innan matchen är slut och således slutar matchen 9-3 i vår favör.

Vi gör en bra match där vi, i stora delar av matchen visar att vi är ett bättre innebandylag än Ingarö, iaf för dagen. Givetvis var detta också en viktig seger för att hålla Höjden, Nacka och Ekerö efter oss i jakten på andraplatsen och således en plats i division 1. Det var kul att se Villam Aspegren tillbaks i Balrogtröjan och han stod för en stabil insats även om vi alla vet att han kan ännu mer. Det lär komma när han fått träna lite mer med oss. Matchen lirare, utsedd av spelarna, blev ”Putte” Gustafsson med motiveringen att han bidrar med djävla anamma och stabilitet i laget. Det är bara för oss ledare att hålla med om det.  Starkt också av oss att inte släppa in något mål i numerärt underläge och till och med lyckas göra ett mål.

Nu är det endast fem matcher kvar av denna säsong och näst på tur står Lidingö, ett Lidingö som varit lite upp och ned under serien men som i fredags gjorde det vi inte lyckades med, att slå Nacka ute i Ormingehallen. Matchen spelas på Lördag 2/3 12:00 i Bodals Sporthall. Vi uppskattar om Ni kan komma och stötta oss då på samma sätt som mot Ingarö, då det stödet verkligen kändes i hallen.

Both comments and pings are currently closed.