Matchreferat Djurgården – Balrog

I den åttonde omgången väntade serieledaren Djurgården för ett Balrog med två raka segrar i bagaget, visserligen mot de två lag som huserar längst ner i tabellen, men målskyttet hade i alla fall lossnat för Balrogspelarna. Många i Djurgårdens lag som har ett förflutet i just Balrog så för många var det här en väldigt speciell match.

Period 1

Djurgården rivstartar matchen, genom att sätta en hög press som direkt ger resultat. 1-0 innan minuten passerat. Mardrömsöppning för Balrog, men kort därefter kan stekhete Ville kvittera på fin pass från Palokangas. Det är Djurgården som för spelet, medan Balrog ligger på rulle för kontringar. När knappt halva första perioden gått lyckas en fd balrogspelare, Håkan Fröberg sätta dit 2-1 när Balrog blir lite för stillastående. Första femman i Balrog är dock på spelhumör även idag och i en blixtsnabb kontring serverar Ville Palokangas öppet mål och det är kvitterat! I bytet efter åker Balrog på en utvisning och BP väntar. Ett BP som Balrog dödar föredömligt och kort efter att Prim äntrar planen efter sin tvåa kan Palokangas, första gången i matchen ge Balrog ledning, återigen på pass från Ville. Perioden lider mot sitt slut när Djurgården drabbas av en utvisning. Balrog visar sig skoningslösa och Kapten Jacke dundrar in fyran och gör att Balrog kan gå till pausvila med en skön 4-2 ledning.

Period 2

En period som på många sätt liknar den första perioden i spelet. Djurgården äger mest boll, men kommer inte allt för ofta till jättefarliga lägen, medan Balrog kontrar. Skillnaden från första perioden är väl att Balrog inte är lika disciplinerade i sina kontringsavslut som i den första perioden. Balrog får dock kriga på rejält för att värja sitt mål och under periodens gång kommer Djurgården närmare och närmare en reducering och Balrog blir lägre och lägre i sitt försvar. Men ställning 4-2 står sig över pausvilan, trots ytterligare ett boxplay för Balrog.

Period 3

Matchbilden är sig lik. Djurgården äger boll och rullar och rullar längst mittplan, ju mer matchen går desto närmare målet kommer Djurgården mot ett tröttare och tröttare Balrog. Reduceringen har hängt i luften ett tag och efter 4 minuter kommer den på ett slumpmässigt sätt. Balrog fortsätter dock kriga på och gör allt för att behålla sin ledning men efter 14 minuter tvingas Johan vittja nätet och det är kvitterat. Det är som om att Balrog för ett tag gett upp för i bytet efter kommer nästa kalldusch, 5-4 och Djurgården är i ledning. Men Balrog tar timeout och plockar ut Johan i kassen med ungefär 2 minuter kvar och etablerar ett bra tryck mot Djurgården som uppträder nervöst i försvaret. Blank tar ett skott med 30 sek kvar som stekhete Ville kan peta in returen på och det är kvitterat och förlängning väntar.

Förlängning

Balrog matchar sina spelare fortsatt hårt och inom en minut tvingas såväl Ville som Bengan att linka av med kramp. Matchbilden i förlängningen är lite mer öppen. Balrog etablerar längre anfall. Men Djurgården är inte ofarliga och till slut kan Johan Edlund sätta det avgörande målet, 6-5 och två poäng till Djurgården.

Sammanfattning

Det är tufft att spela med två femmor mot tre bollskickliga djurgårdsfemmor i 60+ minuter. Men Balrog kämpar förtjänstfull matchen igenom och med lite mera flyt hade det kunnat bli tre poäng likväl. Djurgården visar varför de leder serien även om jag tror de fått sig en lite tankeställare kring deras eget spel. Det verkade inte riktigt som de hade en plan B, nu spelade de på samma sätt hela matchen, vilket gjorde det relativt enkelt för Balrog att hålla dem utanför, hade orken funnits där hade nog också de tre poängen funnits där för Balrog.