Förlust mot Nacka, föll på eget grepp!

Tyvärr blev det förlust med 5-6 i den mycket viktiga bortamatchen mot Nacka Wallenstam i Fredags. Detta gör att det är oerhört jämnt i toppen vilket känns lite onödigt då vi hade en bra chans att göra ett avgörande ryck vid vinst.

Det var dock inget fel på vår inställning till matchen och uppvärmningen var kanske den mest fartfyllda under hela säsongen där det inte var något fel på fokuset. När matchen började tog vi med oss farten ut på banan, men det var vi inte ensamma om utan Nacka, förstärkt med Jack Noaksson (AIK), satte också full fart. Nacka tar ledningen nästan direkt då Leo Johansson gör 1-0 efter en dryg minuts spel. När vi spelar som bäst är vi enormt fysiska och vinner en massa närkamper och så var det även under denna matchen, men tyvärr så lägger sig domarna på en väldigt låg nivå och blåser emot oss i stort sett varje närkamp, oavsett om den var ärlig eller ej. Detta skapar en frustration hos våra spelare som har svårt att hålla igen när detta sker upprepade gånger. Under perioden åker vi också på två utvisningar men vi reder ut stormen vid båda dessa genom ett mycket bra spel i numerärt underläge. Efter 17:10 gör ”Robban” Sjöblom 1-1, men tyvärr så kontrar Nacka in 2-1 91 sekunder senare genom Martin Stark. Den sista minuten blir tung för oss. Först drar William Karlsson på sig en tvåa, och kan inte hålla tyst, vilket gör att han även drar på sig ett personligt straff på 10 minuter och i perioden sista sekund åker även ”Putte” Gustafsson ut för obstruktion. Vi får därmed inleda den andra perioden i spel 3 mot 5 samt med ett måls underläge.

Inför andra perioden bestämmer vi oss för att sluta snacka med domarna efter varje domslut, oavsett om det är felaktigt. Vi kan tyvärr inte hålla emot i tre mot fem utan efter 28 sekunder gör Adrian Sylvan 3-1 till Nacka, mycket fint framspelad av Jack Noaksson. Nu är det lite rörigt i vårt spel och Nacka tillåts att även göra 4-1 med dryga fyra minuter gångna. Vi spelar nu upp oss och skapar en del chanser, dock utan att få med oss något i form av mål. Istället gör Nacka även 5-1 efter 11:33 och nu är goda råd dyra även om halva matchen är kvar att spela. Vi har nu förstått allvaret och skapar allt mer framåt men det tar ända till 17:12, innan Emil Jakobsson tar ett eget initiativ och stänker in ett dragskott, som vi får utdelning. Detta var en målmässigt och spelmässigt en mycket jobbig period där vi släpper in enkla mål samtidigt som vi har svårt att göra några egna. Men tre måls underläge inför sista akten känns ändå inte omöjligt.

Vi går ned på två femmor inför sista perioden och påtalar vikten av att spela mer cyniskt och ha folk på mål för att få enkla kassar. Det ger utdelning direkt efter endast 5 sekunder när ”Robban” Sjöblom gör sitt andra för dagen. Vi är nu det klart bättre laget och ligger på för att komma ännu närmare men vi är allt annat än effektiva under denna period, när vi behöver det som mest. Inte ens när vi får numerärt överläge kan vi trycka in den bakom Nackas målvakt, där denne gör några mycket bra räddningar. Istället blir det som det ofta blir när ett lag trycker på utan att lyckas göra mål, motståndarna kontrar och gör 6-3, ett mycket tungt mål att få emot oss med dryga 10 minuter kvar av matchen. Efter 11:11 drabbas Nacka av en utvisning och det tar 30 sekunder innan ”Robban” gör sitt tredje för kvällen, denna gång mycket fint framspelad av ”Putte” Gustafsson. Vi trycker nu på för allt vad tyget håller men lyckas inte få det där målet som gör att vi sätter skräck i Nacka. Med tre minuter kvar tar vi Timeout och rycker keepern. Vi skapar en del men tyvärr dröjer det till 19:52 innan 5-6 kommer. Vi vinner tekningen och lyfter på mål, dock tyvärr rakt i gapet på Nackas keeper och förlusten är ett faktum.

Med lite perspektiv till matchen kan man konstatera att Nacka gör en bra match samtidigt som vi inte kommer upp i vår högsta nivå förrän i sista perioden. Jag ogillar att prata om domarinsatser men denna gång fick det en mycket stor påverkan på vårt spel då dessa herrar inte lät oss spela den fysiska innebandyn som vi vill spela utan istället lade sig på en väldigt låg nivå. Sedan skall vi inte gnälla för det utan bara mala på, vilket får bli läropengar för framtida matcher. Vi faller, iom detta, lite på eget grepp då vi tidigare låtit motståndarna stå för gnället.

Hur som helst så var detta en mycket viktig seger för Nacka, som nu har vittring på direktplatsen till division 1, en plats vi också jagar. Nu är det viktigt att vi kommer tillbaks direkt kommande helg mot Ingarö för att behålla det lilla försprånget vi har skaffat oss. Vi har fortfarande allt i våra egna händer med sex matcher kvar och det skall vi inte släppa.

Det är nu mycket viktigt att Ni kommer och stöttar oss på Lördag 23/2 14:00 i Botkyrkahallen då vi kommer att behöva allt stöd vi kan få nu i varje match. Tillsammans skall vi se till att ta platsen till division 1 och påbörja marschen uppåt för oss i Balrog.

Both comments and pings are currently closed.