Fjärde raka segern för Balrogs demoner!

Efter tre raka segrar, över Värmdö, Tumba och Råsunda, var det dags att försöka förlänga sviten hemma i Botkyrkahallen i Lördags då Runby var på besök. De blev också en stabil seger med 6-3, i en match där hemmalaget var i ledningen större delen av matchen.

Inför matchen pratade vi, återigen, om vikten av att hålla upp tempot då Runby, precis som flera andra lag i serien, kom till spel med få spelare. Flera av dessa spelare har dock hög kvalitet så det gäller att inte ge dem tid att andas och vila. Vi startar också i ett högt tempo och bortalaget får direkt svårt att freda sig. Det dröjer dock till 11:28 innan Robert ”Robban” Sjöblom sätter dit 1-0, framspelad av ”Putte” Gustafsson. Vi behåller trycket och farten perioden ut och utökar också till 2-0 genom Tim Isberg, på pass från Rasmus From, med dryga fyra minuter kvar. Vi går således in med en tvåmålsledning inför andra perioden, en ledning som borde ha varit ännu större.

Vi startar även andra perioden i samma tempo och skapar chanser. Runby får dock lite mer att säga till om och Rasmus ”Ralle” Engström har en del att göra i målet, vilket han gör på bästa sätt. Trean kommer också då Rasmus Johansson styr in bollen bakom bortalagets målvakt. Efter 07:11 drabbas vi av en utvisning och då smäller det direkt då Runbys Andreas ”Drutten” Fridner stänker in ett kanonskott från kanten, utan chans för Ralle i målet. Ett klassavslut helt enkelt. Runby har nu en bra period och hemmalaget känns lite mer skakiga än före målet. Bortalaget reducerar även till 2-3, efter 12:25, genom Tommi Pelkonen då vi går bort oss rejält i försvaret och lämnar denne helt ensam med ”Ralle”. Det tar dock endast 17 sekunder innan ”Robban” gör sitt andra för dagen och han passar även på att spä på till 5-2 efter 15:29, efter ett lyckat målvaktsutkast från Ralle som gav honom assisten till målet. Vi har bra kontroll på resten av perioden och trots att vi gör en sämre prestation i den andra perioden än i den första så leder vi med tre bollar inför den sista akten.

Som de flesta inser så är nästa mål i matchen viktigt. Gör vi det så tappar förmodligen Runby sugen och vi kan göra fler mål och om Runby gör det så får de extra energi och kan utmana om segern. Tyvärr är det bortalaget som gör detta mål, efter 05:15, då Nicklas Bjunér lyckas trycka in bollen i vår kasse. Detta ger, som väntat, dem en massa energi och nu skapar de några farliga lägen. Men ”Ralle” och försvaret är på tårna och avstyr dessa. Vi drabbas även av en utvisning efter 11:12, men spelar ett lysande Boxplay, där vi bl.a. tilldöms en straff som tyvärr missas av ”Robban”. Han får dock revansch efter 16:15 då han stänker in 6-3, hans fjärde fullträff i matchen. Runby försöker genom att ta ut målvakten men utan resultat och matchen slutar 6-3 i vår favör.

På förhand kändes denna match som en som vi bara skall vinna men vi visste också att det var en lurig match då Runby, som sagt, har några spelare med kvalitet. Jag tycker att vi genomför vår matchplan på ett mycket bra sätt och blir aldrig skakade trots att Runby kommer tillbaks och ett tag endast ligger under med ett eller två mål. Vi jobbar på och skapar chanser i hela matchen. Det man kanske kan ha synpunkter på är bristen på effektivitet i vissa lägen i matchen där vi bränner frilägen och öppna mål. Försvars- och målvaktsspelet var mycket bra under stora delar av matchen och snittet på tre insläppta, under de sista fyra matcherna, håller i sig. Vi hade matchen gigant i vårt lag, i form av ”Robban” Sjöblom, som iom sina fyra mål nu gjort 39 poäng på 16 matcher vilket är mycket bra. Även Rasmus ”Ralle” Engström var väldigt bra i målet. Slutligen vill jag även lyfta Patrick ”Putte” Gustafsson och Robin ”Roten” Eneroth som bidrar med mycket stabilitet och kvalitet i varje match de spelar.

En sak är säker och det är att vi behöver bli betydligt effektivare när vi på Fredag 15/2 möter Nacka Wallenstam ute i Ormingehallen (starttid 19:45). Nacka har imponerat på slutet och närmar sig toppen. De har fått tillbaks ett par duktiga spelare vilket har höjt deras nivå på spelet. I nuläget ligger vi fyra poäng före Nacka och kan vi vinna på Fredag så ser det, fortfarande, väldigt ljust ut inför de sex avslutande matcherna. Vid förlust så är Nacka i stort sett ikapp oss så det blir en s.k. sexpoängsmatch. Nacka är svårslagna och har inte förlorat sedan 16/11 förra året, då Hammarbyhöjden blev för svåra.

Kom gärna och stötta oss i kampen mot division 1, vilket kommer att behövas i denna match.

Both comments and pings are currently closed.