Riktigt sur torsk mot Real Rosers

Efter att ha tagit två poäng på bortaplan mot Jakobsberg var det dags att ta sig an topplaget Rosersberg på hemmaplan i Botkyrkahallen. I och med denna match gick vi in i en oerhört tuff del av säsongen där, förutom Rosersberg, Täby, Älvsjö, TT och Järfälla står närmast på programmet.

Rosersberg startar matchen relativt avvaktande i den första perioden och ser till att ligga lågt och täcka ytor, förmodligen för att kunna kontra sönder oss när vi tappar boll. Tyvärr, för deras skull, så tappar vi inte speciellt mycket boll i den första perioden utan vi spelar istället väldigt kontrollerat med ett stort tålamod när vi har bollinnehav där vi ofta byter med boll och tar bra beslut. Vi tar ledningen med 1-0 efter 03:36 genom Patrick Gustafsson efter förspel från Elvis Lyttegård. Under hela den första perioden kan man ta på Rosersbergs frustration då de inte får igång något eget spel. Det är istället vi som dikterar villkoren på banan och när våra motståndare anfaller låter vi inte dem ta några avslut på farliga ytor. Inte ens när vi drabbas av en utvisning efter 11:31 lyckas Rosersberg få till några riktiga farligheter då vi spelar lysande boxplay samtidigt som målvakten för dagen, Rasmus ”Ralle” Engström, tar de skott som släpps igenom. Den första perioden slutar 1-0 och vi ledare är nöjda med hur det ser ut.

I andraperioderna i serien har vi tidigare varit med om att vi dippat ganska rejält men så blir det inte denna gång utan matchbilden håller i sig, iaf under första halvan av perioden. Vi har mycket boll och fortsätter att ta bra beslut. Efter 03:50 ökar vi på till 2-0. Det är Rasmus From som mycket distinkt trycker in en retur på ett skott från Elvis Lyttegård. Vi drabbas av ytterligare en utvisning efter 03:57 och här får bortalaget lite mer tryck. Vi reder dock ut det på ett väldigt bra sätt. Efter 08:56 reducerar dock bortalaget efter en individuell prestation av Linus Jämtdal, som till dess varit väldigt osynlig i matchen. Men det skulle komma mer från Jämtdals klubba som så ofta förr. Under den andra halvan av perioden svänger spelet mer fram och tillbaks än tidigare i matchen och båda lagen skapar vassa chanser. Vi har bl.a. flera bra kontringar där vi dock misslyckas med att få bollen i mål. Närmast är Elvis med ett skott i stolpen. Även Rosersberg skapar en hel del chanser men ”Ralle” kommer upp stort vid dessa tillfällen. Det blir inga fler mål i denna period utan 2-1 står sig tiden ut.

I den tredje perioden kommer Rosersberg ut som retade tigrar och jobbar stenhårt för att få upp tempot, dels genom högre bolltempo när de har bollen och dels genom att sätta en högre press när vi har bollen. Det resulterar nästan direkt när nämnde Jämtdal hittar Joakim Gustafsson efter 01:13 och det är kvitterat. Vi svarar dock upp och tar återigen ledningen 90 sekunder senare då Sebastian Miedinger vänder om i det höga slottet och drar in ett dragskott bakom bortalagets keeper. Målet ger oss respit och vi flyttar upp spelet en hel del de närmaste minutrarna innan Rosers får tryck på oss igen. Detta tryck resulterar också i 3-3 när Jämtdal, återigen, hittar Joakim Gustafsson. Minuterna efter målet är vi satta under ett brutalt tryck och vi väljer att ta Time-Out efter 11:32 för att få ordning på spelet och för att få stopp på bortalagets ”flow”. Tyvärr lyckas inte detta utan istället gör vi ett par små individuella misstag som gör att vi förlorar matchen. Det första utnyttjar Linus Jämtdal när han drar upp bollen i nättaket och det andra, som kommer strax efteråt, ger även 3-5. Klockan står nu på 12:23 och vi försöker nu att trycka på för att komma tillbaks. Vi lyckas skapa ett visst tryck men bollen vill inte in. Efter 17:49 drabbas vi av en mycket olycklig utvisning, för felaktigt avstånd, en utvisning som kändes mycket hård vid det tillfället i matchen. Detta tar, förstås, udden av våra försök att reducera och kvittera och matchen slutar 3-5.

Det känns extra surt att förlora denna match då vi i den största delen av den gör en väldigt bra match där det är vi som har kommandot och styr och ställer. Tyvärr lyckas vi inte att sätta dit de chanser vi får i första och andra perioden tillräckligt ofta, vilket gör att Rosersberg fortfarande hänger kvar i matchen. När sedan vi gör ett par misstag i tredje perioden så blir vi hårt straffade för dessa med två baklängesmål, som i stort sett gör att vi förlorar matchen. Den stora skillnaden mellan lagen stavas, som så många gånger förr, Linus Jämtdal som går ifrån matchen med två mål och två assist.

Vi tar dock med oss de två första perioderna i matchen och går in med viss tillförsikt till nästa uppgift mot serieledarna Täby FC på Lördag (30/11, 13:00 i Botkyrkahallen). Kom gärna och stötta oss då vi kommer att behöva allt stöd vi kan få.

Both comments and pings are currently closed.