Sviten bruten, knapp förlust mot Ingarö.

Det var ett Balrog med stort självförtroende som efter fem raka segrar äntrade Ingarö Sporthall för att försöka ta den sjätte raka segern. Men tyvärr så blev detta inte fallet efter att vi spelmässigt stod för en sämre insats än på länge samtidigt som Ingarö var effektiva när de fick sina chanser. Matchen dömdes av två Finska SSL-domare och deras insats gör mig orolig för den Finska ligan då de förstörde mycket av matchen genom att ta onödigt mycket petiga utvisningar. Detta ryckte sönder matchen och Ingarö visade sig vara ett väldigt skickligt lag i numerärt överläge där de gjorde tre mål. Tyvärr var vi inte lika effektiva när vi fick chansen och som lök på laxen så släppte vi även in två mål bakåt med en man mer. Inte godkänt.

Innan matchen pratade vi om att Ingarö gillar att spela långa ”crosspassningar” men det verkade som att det inte gick in riktigt då det smällde redan efter 14 sekunder, efter exakt en sådan passning, när hemmalagets Kim Kallio mycket snyggt drog in ett direktskott. Vi skapar en del chanser och spelar ett bra PP när Ingarö drabbas av en tvåa efter 03:21, men bollen vill inte in trots ett par 100%:iga lägen. Det är mycket nästan och nära från vår del men det gäller inte hemmalaget som har krutet torrt efter att ”Ludde” Bloss åker på en tvåminutare efter 10:16. Det tar en dryg minut och sedan ligger bollen bakom Rasmus Engström i målet igen. Målskytt denna gång är Alexander Ulriksson. En tung uppförsbacke blir ännu tyngre när vi går bort oss helt och lämnar Ingarös Rasmus Thelberg helt fri vid bortre stolpen minuten senare och 3-0 till Ingarö är ett faktum. Vi fortsätter skapa chanser men bollen vill inte in. Perioden slutar 3-0 till Ingarö, vilket kändes orättvist om man tittar chansmässigt men det är ju, som bekant, målen som räknas.

Vi startar andra perioden bra och jagar en reducering. Denna jakt hindras dock av att domarna hittar en petig utvisning på Erik Persson och återigen utnyttjar Ingarö sitt numerära överläge på bästa sätt och smäller in 4-0 efter 05:34. Det känns oerhört tungt, men David Varonen ger oss hopp redan 30 sekunder senare med en låg handledare i bortre hörnet. Detta ger oss energi och när Jesper Svensson i hemmalaget blir utvisad efter dryga sex minuter så är det vår tur att utnyttja ett PP, när Max Dunström gör 2-4 efter 07:45. V i får ytterligare en utvisning med oss efter halva perioden men lyckas inte utnyttja den. Men det gör Ingarö när Kevin Ceesay blir utvisad. Vilde Westerlund i hemmalaget smyger upp på kanten och får en bra passning som han inte gör något misstag på. Vi får ytterligare en utvisning efter 18:43 ,men denna gång blir det inget baklängesmål. Istället gör Johan Magnusson 3-5 till oss, fint framspelad av Max Dunström. Vi håller rent resten av perioden och går in i tredje med ny energi. Dessutom brukar vi vara starka i tredje.

I tredje perioden känns Ingarö trötta och vi dominerar spelet, dock utan att lyckas få dit ytterligare en reducering. Efter 05:55 får vi en chans till i numerärt överläge, men spelet hackar och slutar sedan i katastrof när Ingarö kan sno bollen från vår point-spelare och göra 6-3, vilket förstås var ett mycket viktigt mål i matchen. Robin Eneroth tar oss dock tillbaks in i matchen igen när han trycker in 4-6 efter 09:31. Tyvärr tar domarna ytterligare en utvisning på Erik Persson men nu spelar vi bättre Boxplay och håller Ingarö mållösa. Efter 11:59 drabbas Ingarö av en femminutersutvisning, som känns hård dömd, men domarnivån var som sagt petig. Efter 45 sekunder gör vår specielle målskytt Robert Axelsson-Sjöblom äntligen avtryck i matchen och gör 5-6 framspelad av Robin Eneroth. Eftersom det är en femminutersutvisning så försöker vi avlasta med nya spelare men det blir fel och vi drar på oss en straff. Denna räddas dock mycket snyggt av Rasmus Engström. In med den ordinarie PP-linan igen med 2:50 kvar på femminutersutvisningen. Tyvärr resulterar detta endast i att Ingarö gör 7-5 efter trött försvarsspel från vår sida med 3,5 minuter kvar. När sedan ”Ludde” Bloss får ytterligare en tvåa, för i stort sätt ingenting, 30 sekunder senare, ser det mycket mörkt ut. Vi ”dödar” dock utvisningen och precis i slutskedet av denna skickar Johan Magnusson in sitt andra mål för dagen. Nu är det 52 sekunder kvar och vi tar Timeout. Tyvärr blir utfallet av denna resultatlös och vi förlorar matchen med 6-7.
Med några dagars reflektion, efter matchen, så kan man konstatera att vi inte gör en av våra bättre insatser. Vi får en tuff start trots jämnt spel och visar en stor moral när vi kommer tillbaka i matchen om och om igen. Tyvärr räckte det inte denna gång då vi missade alldeles för många chanser för att ge oss möjligheten att vinna matchen. Under veckan får vi titta över vårt PP/BP, som tidigare varit bra, för att analysera varför det rämnade denna gång.

Förutsättningarna med Fredagsmatch ute på Ingarö 20:00 är allt annat än bra men det är så förutsättningarna är i H2 och skall man ta sig upp i division 1 så gäller det att prestera även vid dessa tillfällen även om det är svårare. Men Ingarö skall ha beröm då de håller ihop spelet bra och är effektiva i lägena.

Vi brukar inte klaga på domarna men de höll, som sagt, en löjligt låg nivå på sin bedömning. 29 minuters utvisningar i en match som inte ens var speciellt tuff kändes alldeles för mycket.

Nåja, nu tar vi nya tag i veckan och knyter händerna i byxfickorna inför Lördagens match, 17/11 14:00 i Botkyrkahallen. Då gästas vi av Offensiv Lidingö som slog Nacka Wallenstam med 6-2 i senaste omgången. Det blir en ny tuff match i den rekordjämna H2-serien.

Both comments and pings are currently closed.