Andra raka för Demonerna från Botkyrka!

Efter att vi förra helgen vunnit en spännande match mot Värmdö så var förhoppningen stor i laget att vi även skulle vinna bort mot Tumba, ett Tumba som startat serien väldigt svagt med två storförluster mot Hammarbyhöjden och Ekerö. För oss som varit med ett tag vet vi att sena fredagsmatcher många gånger kan vara en utmaning. Dessutom visade sig golvet i Tumba Idrottshus vara i katastrofalt skick med handbollsklister över i stort sett hela spelytan. Bara att konstatera att det är bedrövligt att det skall vara så men det var, förstås, bara att köpa läget, något som tyvärr är alldeles för vanligt när det gäller innebandyhallarna i Stockholm.

Vi startar matchen på bästa möjliga sätt genom att göra två snabba mål. Först är det Erik Persson som hittar David Varonen efter 03:12, där David avslutar direkt rakt upp i nättaket efter en lång sidledspass av Erik. Efter 04:19 drabbas Tumba av en utvisning och det tar 37 sekunder innan Max Dunström ökar på ledningen till 2-0 på pass från Robert Axelsson-Sjöblom. Resten av perioden kännetecknas av att vi känns klart starkare än Tumba men att vi spelar på någon slags halvfart och säkerhet istället för att ösa på för fullt. Temposänkningen i matchen gör att Tumba kommer in i matchen och helt plötsligt skiftar matchen till att den spelas på deras villkor. De reducerar till 1-2 efter 10.14 när Filip Andersson hittar rätt bakom Rasmus Engström i bortalagets kasse. Slarvigt. Andra hälften av perioden fortsätter på samma linje men det blir inga fler mål och första perioden slutar 2-1 i vår favör.

Förhoppningen inför andra är att vi nu skall få upp tempot, både på löpningar och boll, men det fortsätter på samma sätt som i första. Tempot är fortsatt lågt och spelet är stentufft på gränsen till brutalt vid flera tillfällen. Det är helt klart mer kamp än skönspel och det utnyttjar Tumba när de kvitterar till 2-2 efter 03:27 genom Mikael Lindström. Vi studsar dock tillbaks direkt och tar återigen ledningen, 25 sekunder senare, genom Kevin Ceesay som avslutar säkert efter en lysande passning av Johan Magnusson. Det tuffa spelet fortsätter dock och det leder, bland annat, till att vi drabbas av ett matchstraff på Ludvig Bloss efter en het situation. De fem minuterna i numerärt underläge löser vi dock utmärkt och Tumba har knappt skott på mål under dessa minuter. När Tumba drabbas av två utvisningar i följd är vi inte sena att utnyttja det när Max Dunström, efter 13:42, sätter dit 4-2 assisterad av Robin Enroth. Efter 16:10 drabbas Tumba återigen av en utvisning och då är det dags igen när ”Putte” Gustafsson gör 5-2 efter pass från Robert Axelsson-Sjöblom. Med 25 sekunder kvar släpper vi dock in Tumba i matchen när de på ett ganska enkelt sätt får reducera till 3-5.

Inför sista perioden bestämmer vi oss i omklädningsrummet att nu ”djävlar” skall vi köra fullt ut. Äntligen visar vi på allvar att vi är ett mycket bättre lag än Tumba. Farten är en helt annan än i de två första perioderna. Redan efter drygt en minut utökar vi ledningen till 6-3 när Robert Axelsson-Sjöblom avslutar säkert i friläge genom att få ned målvakten och svepa upp en bakhand i bortre krysset. Mycket kallt och dessutom väldigt snyggt! Vi dominerar nu eftertryckligt men har svårt att få in bollen. 7-3 kommer dock som ett brev på posten när Tim Isberg trycker in 7-3 efter 08:17 och Johan Magnusson gör sin andra assist för kvällen. 8-3 kommer också två minuter senare, denna gång är det ”Putte” Gustafsson som är framme igen, återigen assisterad av Robert Axelsson-Sjöblom, ”Robbans” fjärde poäng i matchen mot sitt gamla lag. Det blir bara ett mål till i matchen, efter 19:08, av Andreas Zirath på passning av ”Putte. Matchen slutar 9-3 och på något sätt så speglar resultatet matchen även om segermarginalen säkert hade blivit ännu större på en bra plan på en vettig matchtid.

Sammanfattningsvis är det lätt att konstatera att det är klasskillnad mellan lagen och det märks väldigt tydligt när vi gör det vi skall. När vi låter Tumba spela sitt spel så är skillnaden betydligt mindre vilket periodresultatet efter två perioder visar. Vi blir dock bättre och bättre ju längre matchen lider och en skottstatistik på 34-9 i vår favör visar klart och tydligt på styrkeförhållandena mellan lagen. Vår tredjeperiod är riktigt bra och det tar vi med oss. Dessutom är spelet i både Powerplay och Boxplay riktigt bra vilket kommer att vara viktigt när det blir tuffare matcher.

Nästa Lördag, 13.45, är det dags för hemmamatch igen då Råsunda kommer på besök till vår ”borg” i Botkyrkahallen. Råsunda har börjat serien med två raka segrar så det kommer säkert att bli en tuff match. Kom gärna och stöd oss då vi behöver allt stöd vi kan få i en tuff match som kommer att ge en indikation om hur bra vi egentligen är i nuläget.

Both comments and pings are currently closed.