Kaffe, Kaka, Tredje Raka!

För andra gången denna säsong tar vi den tredje raka segern när vi slår Råsunda med 9-2, på bortaplan i Råstaparkshallen. Det var, pga snöovädret, lite tveksamheter från vår sida om matchen verkligen skulle spelas men det gjorde den trots allt.

I omklädningsrummet innan matchen pratade vi om vikten att hålla upp tempot i matchen då Råsunda endast hade tillgång till 10 utespelare medan vi startade med 13 stycken. Det fungerar sådär inledningsvis även om vi för matchen och skapar de flesta chanserna. Efter 05:50 hittar Max Dunström rätt efter pass från William Karlsson och 1-0 är ett faktum i vår favör. Råsunda kvitterar dock nästan omedelbart till 1-1 när den annars, för dagen, utmärkte målvakten ”Jonte” Holst-Lindén missbedömmer ett långskott som slinker in under honom. Lite snöpligt men vi tar återigen ledningen efter 12:24 då Kevin Ceesay trycker in 2-1. Det blir inga fler mål i den första perioden och trots ganska klar dominans leder vi med endast ett mål.
I andra perioden, som är Råsundas bästa i matchen, skapas det chanser åt båda hållen. Målvakts-Jonte spelar nu mycket bra och lyckas freda vårt mål när Råsunda skapar sina chanser. Vi utökar ledningen, till 3-1, efter 04:27, då Sebastian ”Midde” Miedinger avslutar en fin spelvändning där Adam Siewer vinner bollen, spelar till Kevin Ceesay som spelar vidare till ”Midde” som har i stort sett öppen kasse. Mycket snyggt. Råsunda drabbas strax efteråt av en utvisning och vi spelar ett mycket bra Power-Play där det endast är två kanonräddningar av Råsundas målvakt som gör att vi inte får in fyran. Båda lagen fortsätter att skapa chanser och efter 15:34 hittar Daniel Lafferentz fram till Erik Persson som gör 4-1. Nu känns det som att vi har total kontroll men ett olyckligt självmål 20 sekunder före periodvilan gör att hemmalaget endast är två bollar efter med 20 minuter kvar att spela.
Inför tredje påtalar vi vikten om att spela enklare och snabbare. Vi är också ganska säkra på att Råsunda kommer att tröttna i sista perioden om de inte får in en reducering till 3-4. Det tar endast 42 sekunder innan vi utökar ledningen till 5-2. Det är William Karlsson som trycker in bollen i krysset efter en fin framspelning av Max Dunström. Råsunda försöker kommer tillbaks och skapar en del men vi spelar ett bra försvarsspel och skapar också en hel del chanser. Råsunda drabbas av en utvisning med dryga sex minuter kvar av matchen och efter 34 sekunder ligger bollen i nätet bakom Råsundas keeper. Det är Erik Persson som sätter dit sitt andra mål med ett distinkt handledsskott i slottet, snyggt framspelad av Max Dunström. Nu är goda råd dyra för Råsunda och inte blir de billigare när Adam Siewer stänker dit 7-2, 42 sekunder senare. Denna gång är det Tim Isberg som spelar fram. Vi gör även 8-2 och 9-2 under matchens sista minut. Först för ”Midde” sitt andra för dagen 19:28 och sedan gör även Adam sitt andra för dagen med två sekunder kvar av matchen, framspelad av ”Midde”.

Om man tittar på de tre senaste matcherna, 9-4 mot Värmdö, 15-3 mot Tumba och nu 9-2 mot Råsunda, så känns vi väldigt stabila bakåt med ett snitt på tre insläppta. Framåt så öser vi in mål och skapar även betydligt fler chanser än de som går in. Vi har något riktigt bra på gång helt enkelt. Lite smolk i glädjebägaren är att Kevin Ceesay, som varit mycket bra denna säsong, skadade och tyvärr ser det ut som att han är borta för resten av säsongen då det ser ut som ett ben i foten har gått av. Riktigt tråkigt både för Kevins skull och för laget då vi tappar en spelare som verkligen har levererat denna säsong. Vi önskar, förstås, Kevin ett snabbt tillfrisknande.
Iom de tre segrarna, samtidigt som vissa lag har tappat lite, har vi på Lördag chansen att gå upp på andra plats i serien efter 17 spelade omgångar. Men först måste vi då betvinga Runby, ett Runby som återfinns på näst sista plats med 16 poäng, nästan hälften av den poängskörd som vi dragit in. Den matchen skall vi förstås vinna men man skall aldrig underskatta lag som slåss för sin överlevnad i serien. Matchen på Lördag 9/2 spelas 14:00 i Botkyrkahallen. Kom gärna och stötta oss.
Both comments and pings are currently closed.